Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Βρούτσης (υπουργός Εργασίας) - Δεν θα υπάρξει μείωση των συντάξεων - Μέχρι το τέλος του έτους οι συνταξιούχοι θα έχουν όφελος 1,5%

tags :
Βρούτσης (υπουργός Εργασίας) - Δεν θα υπάρξει μείωση των συντάξεων - Μέχρι το τέλος του έτους οι συνταξιούχοι θα έχουν όφελος 1,5%
Ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι από 1η Ιουλίου θα υπάρξουν περικοπές στις επικουρικές συντάξεις
(upd) Ούτε κατά ένα λεπτό του ευρώ δεν πρόκειται να ζημιωθούν οι συνταξιούχοι, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στο νέο σύστημα υπολογισμού της παρακράτησης φόρου.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο νέος υπολογισμός της παρακράτησης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ).  θα επιφέρει αυξήσεις από 27 έως και 200 ευρώ στις μηνιαίες φορολογικές επιβαρύνσεις των συντάξεων.
Ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ εξήγησε ότι οι συνταξιούχοι όχι μόνο δεν θα δουν μειώσεις στις συντάξεις τους, αλλά θα έχουν στο τέλος του χρόνου όφελος 1,5% λόγω της αυτόματης παρακράτησης.
Είπε ακόμα ότι ο φόρος δεν είναι καινούργιος, αλλά είναι ήδη ψηφισμένος από το 2013 και είπε ότι η παρακρατήσεις θα γίνονται με εξορθολογισμό και δίκαιο τρόπο.
Ο φόρος θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2014.
Ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε επίσης ότι από 1η Ιουλίου θα υπάρξουν περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, καθώς θα εφαρμοστεί η αρχή της εισφοράς παροχής, δηλαδή οι συντάξεις θα είναι αντίστοιχες με τις εισφορές.


Νωρίτερα το bankingnews μετέδιδε:
Μεγάλες αυξήσεις από 27 έως και 200 ευρώ, στις μηνιαίες φορολογικές επιβαρύνσεις των συντάξεων, αναμένεται να προκαλέσει το νέο σύστημα υπολογισμού της παρακράτησης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ).

Το ΦΜΥ θα εφαρμοστεί, για πρώτη φορά, με την πληρωμή των συντάξεων του Φεβρουαρίου, αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2014.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, ουσιαστικά, τα μηνιαία καθαρά ποσά των κύριων και των επικουρικών συντάξεων που θα λαμβάνουν από τον Φεβρουάριο πάνω από 1.000.000 συνταξιούχοι θα είναι μειωμένα κατά 2,8% έως και 7,5%, εξαιτίας της εφαρμογής του νέου τρόπου υπολογισμού των μηνιαίων κρατήσεων Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, που προβλέπει το άρθρο 60 του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν.4172/2013).
Ετσι στο τέλος Ιανουαρίου που θα καταβληθούν οι συντάξεις στους συνταξιούχους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα θα διαπιστώσουν ότι τα συνολικά καθαρά μηνιαία ποσά των αποδοχών τους (τα συνολικά καθαρά ποσά κύριων και επικουρικών συντάξεων) θα έχουν υποστεί μειώσεις κατά 54 έως 400 ευρώ.
Οι μειώσεις αυτές θα αφορούν τους 2 πρώτους μήνες του 2014, δηλαδή σε μηνιαία βάση θα κυμαίνονται από 27 έως 200 ευρώ.

(Πρώτη ενημέρωση 11/1/2014 12.45)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης