Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φινλανδία - Η άλλοτε ισχυρή σύμμαχος της Γερμανίας γυρίζει την πλάτη στην πολιτική λιτότητας - Εγκαταλείπει το στόχο για έλεγχο του χρέους

Φινλανδία - Η άλλοτε ισχυρή σύμμαχος της Γερμανίας γυρίζει την πλάτη στην πολιτική λιτότητας - Εγκαταλείπει το στόχο για έλεγχο του χρέους
Η ύφεση πλήττει την οικονομία τα δύο τελευταία χρόνια - Ισχυρή μείωση της ανταγωνιστικότητας
Η άλλοτε πανίσχυρη σύμμαχος της Γερμανίας, Φινλανδία εγκαταλείπει την σκληρή πολιτική λιτότητας, καθώς δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στους στόχους που έχει θέσει για τον έλεγχο του χρέους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, o πρωθυπουργός της Φινλανδίας Jyrki Katainen, έστειλε μετά την υπουργό Οικονομικών J. Urpilainen, το μήνυμα ότι η κυβέρνησή του δεν μπορεί πλέον να δεσμευθεί για την εκπλήρωση του δεύτερου από τους δύο στόχους που είχε υπερασπισθεί με σθένος απέναντι στους επικριτές του για τις πολιτικές λιτότητας και αφορά τον περιορισμό της αύξησης του χρέους.
Η κυβέρνηση στο Ελσίνκι πρόκειται να επεκτείνει τα μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ για τον έλεγχο του κρατικού προϋπολογισμού σε αρκετά χρόνια, επιτρέποντας την αύξηση του χρέους.
Η Φινλανδία, η οποία μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει διατηρήσει την κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ, πλήττεται την τελευταία διετία από την ύφεση.
Το έθνος, εξακολουθεί να παραπαίει από την παρακμή της βιομηχανίας της τεχνολογίας υπό την ηγεσία της Nokia, έχει χάσει την ανταγωνιστικότητά του έναντι των εμπορικών εταίρων, εξέλιξη η οποία οδήγησε σε αδιέξοδο τις εξαγωγές και «σκότωσε» θέσεις εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης