Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κορυφαίος τραπεζίτης: Η διόρθωση στο χρηματιστήριο, δεν έχει ολοκληρωθεί – Ο κίνδυνος διεθνούς διόρθωσης και το λάθος της Ελλάδος

Κορυφαίος τραπεζίτης:  Η διόρθωση στο χρηματιστήριο, δεν έχει ολοκληρωθεί – Ο κίνδυνος διεθνούς διόρθωσης και το λάθος της Ελλάδος
Τα ελληνικά assets έχουν ένα πλεονέκτημα…επανακτούν αξία και μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ξένων
Την εκτίμηση ότι η διόρθωση στο ελληνικό χρηματιστήριο δεν έχει ολοκληρωθεί διατυπώνει στο bankingnews.gr εμπειρότατος έλληνας τραπεζίτης.
Αν και θεωρεί ότι η γενική τάση της αγοράς είναι ανοδική ωστόσο επισημαίνει ότι η διόρθωση που συντελείται….επιτρέπει στους επενδυτές του 2013 να πάρουν τα κέρδη τους.
Οι νέοι επενδυτές π.χ. που συμμετείχαν στις αμκ θα δεχθούν λογικές λογιστικές ζημίες και αυτό θα εξαρτηθεί από το αν τα χρηματιστήρια διεθνώς είναι έτοιμα για sell off ή απλά διορθώνουν πρόσκαιρα με στόχο να προσεγγίσουν νέα υψηλά.
Ο έμπειρος έλληνας τραπεζίτης δηλώνει ότι ο κίνδυνος διεθνούς διόρθωσης σχετίζεται με τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού και το γεγονός ότι οι αγορές έχουν προεξοφλήσει σχεδόν όλα τα καλά νέα.
Το λάθος αυτό έχει συμβεί και στην Ελλάδα.
Το ΧΑ κοντά στις 1400 μονάδες είχε προεξοφλήσει ΑΜΚ τραπεζών, έξοδο στις αγορές και πρωτογενές πλεόνασμα επικυρωμένο από την Eurostat.
To μόνο θέμα που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα είναι μόνο η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αλλά το μοντέλο που φαίνεται ότι θα υιοθετηθεί από Ιούλιο είναι η επιμήκυνση.
Το σενάριο της βιωσιμότητας του χρέους και το μοντέλο που θα υιοθετηθεί δεν έχει προεξοφληθεί ακόμη.
Το λάθος της Ελλάδος και θα πρέπει να το αναγνωρίσουμε μας αναφέρει ο έμπειρος τραπεζίτης ήταν ότι εμφανιστήκαμε όλοι μαζί κράτος, τράπεζες και επιχειρήσεις να ζητάμε κεφάλαια και δανεικά από τους διεθνείς επενδυτές.
Στις επενδυτικές σκακιέρες υπάρχουν δύο τακτικές.
1)Όπου υπάρχει προοπτική μαζεύονται όλοι οι ξένοι, όπως η Ελλάδα δηλαδή αλλά από την ανάποδη μεριά
2)Όταν μαζεύονται πολλοί, οι μεγάλοι και σοβαροί….αποσύρονται…αναζητώντας άλλη ευκαιρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης