Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Goldman Sachs - Στο 40% οι πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων της ΕΚΤ έως τον Ιούνιο - Ευρώ και πληθωρισμός επιταχύνουν τις εξελίξεις

tags :
Goldman Sachs - Στο 40% οι πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων της ΕΚΤ έως τον Ιούνιο - Ευρώ και πληθωρισμός επιταχύνουν τις εξελίξεις
Aπίθανο ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης
Στο 40% εκτιμά η Goldman Sachs τις πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας έως τον Ιούνιο του 2014.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής τράπεζες, το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων της ΕΚΤ διαθέτει αρκετές πιθανότητες, καθώς το περιβάλλον της Ευρωζώνης επιτάσσει την λήψη νέων διευκολυντικών μέτρων.
Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά η Goldman Sachs, οι πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων έως τον Ιούνιο του 2014 κυμαίνονται στο 40%.
Μάλιστα, το δυναμικό momentum του ευρώ δύναται να αυξήσει περαιτέρω τις πιθανότητες, καθώς τα προβλήματα της διαρκούς ισχυροποίησης του κοινού νομίσματος και των απροσδόκητα χαμηλών πληθωριστικών τάσεων μεγεθύνονται εξαιτίας της απουσίας δράσης εκ μέρους της ΕΚΤ.
Ωστόσο, η υιοθέτηση ενός προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης εκ μέρους της κεντρικής τράπεζας θεωρείται σύμφωνα με την Goldman Sachs, είναι λιγότερο πιθανό ενδεχόμενο.
Να σημειωθεί πως το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ βρίσκεται στο 0,25%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης