Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το παράδειγμα της Ελλάδας μιμείται η Πορτογαλία - Στις αγορές μετά από 3 χρόνια! - Δημοπρασία 10ετούς ομολόγου με στόχο την άντληση 750 εκ. ευρώ

tags :
Το παράδειγμα της Ελλάδας μιμείται η Πορτογαλία - Στις αγορές μετά από 3 χρόνια! - Δημοπρασία 10ετούς ομολόγου με στόχο την άντληση 750 εκ. ευρώ
Η δημοπρασία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου
Το θετικό κλίμα στην αγορά ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας επιθυμεί να εκμεταλλευτεί η Πορτογαλία, η οποία αναμένεται να εκδώσει το πρώτο 10ετές ομόλογο έπειτα από 3 ολόκληρα χρόνια!
Αξιοποιώντας στο έπακρον το ευοίωνο περιβάλλον, η Πορτογαλία σχεδιάζει την έξοδο της στις αγορές, με τη δημοπρασία 10ετούς ομολόγου.
Στόχος της Λισαβόνας είναι να αντλήσει μεταξύ 500 και 750 εκ. ευρώ.
Πρόκειται για την πρώτη δημοπρασία 10ετούς ομολόγου έπειτα από 3 ολόκληρα χρόνια. Η δημοπρασία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου.
Να σημειωθεί πως η έξοδος της Πορτογαλίας στις αγορές ακολουθεί την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας την προηγούμενη Πέμπτη.
Αυτή τη στιγμή η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Πορτογαλίας βρίσκεται στα 3,75% , δηλαδή σε χαμηλό σχεδόν 5 ετών!

Στο 1,038% το επιτόκιο του 2ετούς ομολόγου – Ξεπέρασε ακόμη και τον… Καναδά!
Πόλος έλξης των επενδυτών εξακολουθεί να συνιστά η αγορά ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με το κόστος δανεισμού μάλιστα, της Πορτογαλίας να υποχωρεί σε χαμηλό 4 ετών, υπερβαίνοντας ακόμη και του… Καναδά!
Σύμφωνα με τους Financial Times, η αναστροφή τους κλίματος στην αγορά ομολόγων αποτυπώνεται ξεκάθαρα στη διαφορά μεταξύ του επιτοκίου της Πορτογαλίας και του Καναδά.
Το 2011, έτος κορύφωσης της ευρωπαϊκής κρίσης, το επιτόκιο του 2ετούς πορτογαλικού ομολόγου ήταν κατά 20% μεγαλύτερο έναντι του καναδικού.
Τρία χρόνια αργότερα ωστόσο, το επιτόκιο της Πορτογαλίας έχει διολισθήσει στο 1,038% όντας σε χαμηλότερο επίπεδο ακόμα και έναντι του καναδικού επιτοκίου, το οποίο κυμαίνεται στο 1,051%.
Σημειώνεται πως το επιτόκιο της Πορτογαλίας στο 10ετές ομόλογο υποχώρησε σήμερα στο 3,74%. Πρόκειται για μείωση της τάξης του 18% από τον Ιανουάριο του 2012!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης