Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Χριστοδούλου στους Financial Times - Ζωηρό ενδιαφέρον για το ομολογιακό της Εθνικής, από hedge funds και από θεσμικούς επενδυτές

Χριστοδούλου στους Financial Times - Ζωηρό ενδιαφέρον για το ομολογιακό της Εθνικής, από hedge funds και από θεσμικούς επενδυτές
Η έκδοση δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη
"Υπάρχει ήδη ζωηρό ενδιαφέρον για την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου στην οποία θα προχωρήσει η Εθνική Τράπεζα", δηλώνει o αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Πέτρος Χριστοδούλου.
"Υπάρχει ήδη ζωηρό ενδιαφέρον για το ομολογιακό τόσο από την πλευρά των hedge funds, όσο και από την πλευρά των θεσμικών επενδυτών", σημειώνει ο κ. Χριστοδούλου, μιλώντας στους Financial Times.  
Όπως αναφέρει σε νέο δημοσίευμά της η εφημερίδα, η Εθνική, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδας σχεδιάζει την επιστροφή της στις αγορές την ερχόμενη εβδομάδα, λίγες ημέρες μετά την επάνοδο της χώρας στις αγορές και τις επιτυχημένες εκδόσεις της τραπέζης Πειραιώς και της Alpha Bank.
Το ομολογιακό της Εθνικής ύψους 750 εκατ. ευρώ, όπως σημειώνουν οι Financial Times, αναμένεται να είναι 5ετούς ωρίμανσης, με μια απόδοση της τάξης του 4,5%.
Η Εθνική Τράπεζα προσέλαβε ως συμβούλους της έκδοσης τις Morgan Stanley, Goldman Sachs, HSBC, Bank of America Merrill Lynch και Citigroup προκειμένου να οργανώσουν την παρουσίαση που θα κάνει την ερχόμενη εβδομάδα η διοίκηση της Εθνικής στο Λονδίνο, ώστε να προσελκύσει ενδιαφερόμενους για την έκδοση ομολόγου.
Η έκδοση του ομολογιακού της Εθνικής δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί έως την επόμενη Τετάρτη, σημειώνουν οι Financial Times, επικαλούμενοι τραπεζικές πηγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης