Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μια ακόμη πρόκληση από τη Ρωσία - Αυξάνει τη στρατιωτική της παρουσία στα σύνορα με την Ουκρανία, αλλά το Κίεβο κάνει ανακωχή...

tags :
Μια ακόμη πρόκληση από τη Ρωσία - Αυξάνει τη στρατιωτική της παρουσία στα σύνορα με την Ουκρανία, αλλά το Κίεβο κάνει ανακωχή...
"Η Ρωσία είναι ελεύθερη να αναπτύξει στρατεύματα οπουδήποτε στο έδαφός της χωρίς περιορισμούς"
Ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία στα σύνορα με την Ουκρανία η Μόσχα, προσθέτοντας ακόμη μια ενέργεια σε μια σειρά από προκλητικά βήματά της, την ίδια στιγμή που το Κίεβο αποφασίζει να κάνει ανακωχή.... λόγω Πάσχα!
"Οι επιπλέον ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κοντά στην μεθόριο με την Ουκρανία αναπτύχθηκαν εκεί σε απάντηση στην αστάθεια που επικρατεί στην Ουκρανία".
Τάδε δήλωσε το Σάββατο, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ενώ μέχρι τώρα η Μόσχα δήλωνε ότι τα στρατεύματα αυτά βρίσκονται εκεί στο πλαίσιο τακτικών στρατιωτικών ασκήσεων.
"Εμείς έχουμε δυνάμεις στην περιοχή της μεθορίου με την Ουκρανία. Ορισμένες από αυτές τις δυνάμεις στρατοπεδεύουν εκεί μόνιμα, άλλες βρίσκονται εκεί για ενίσχυση, με φόντο αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, στο τηλεοπτικό δίκτυο "Ροσίγια 1".
"Ας με συγχωρέσετε αλλά, η Ουκρανία είναι μια χώρα στην οποία μόλις σημειώθηκε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, επομένως φυσιολογικά οποιαδήποτε χώρα θα λάβει ιδιαίτερα μέτρα πρόληψης για να εγγυηθεί τη δική της ασφάλεια", πρόσθεσε.
Ο Πεσκόφ αρνήθηκε τις κατηγορίες για ανάμειξη του ρωσικού στρατού στα γεγονότα που σημειώνονται εντός του ουκρανικού εδάφους.
Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι "εντελώς εσφαλμένοι", κατέληξε ο Πεσκόφ.

"Τίποτε δεν θα εμπόδιζε" την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, οι οποίες περνούν την χειρότερη κρίση που έχουν αντιμετωπίσει από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία", δήλωσε νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin.
"Πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτε που θα εμπόδιζε την εξομάλυνση (των σχέσεων) και μια φυσιολογική συνεργασία", τόνισε ο Putin σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε.
Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία θα έχει καλύτερες σχέσεις με το ΝΑΤΟ με τον νέο γενικό Γραμματέα του, τον πρώην πρωθυπουργό της Νορβηγίας Jens Stoltenberg, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα τον Οκτώβριο.

Στο μεταξύ, "οι επιχειρήσεις εναντίον φιλορώσων ενόπλων έχουν ανασταλεί λόγω Πάσχα", δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών.
Όπως είπε μιλώντας στο BBC, οι δυνάμεις ασφαλείας θα ξαναρχίσουν να επιχειρούν, εφόσον οι αποσχιστές συνεχίσουν την κατάληψη κυβερνητικών κτηρίων. Οι φιλορώσοι αρνούνται να εγκαταλείψουν κυβερνητικά κτήρια σε διάφορες πόλεις, αψηφώντας τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη για αποκλιμάκωση της κρίσης.
Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ απείλησαν τη Ρωσία με νέες κυρώσεις, σε περίπτωση που δεν πείσει τους αποσχιστές να παραδοθούν, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της Μόσχας, η οποία αρνείται ότι ελέγχει τους ενόπλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης