Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Σαμαράς έχει εχθρούς στην ΝΔ, ο Βενιζέλος θα εκδιωχθεί κακήν κακώς και ο Θεοδωράκης ως ο Beppe Grillo της Ελλάδος με το ψευτοαριστερό μόρφωμα

Ο Σαμαράς έχει εχθρούς στην ΝΔ, ο Βενιζέλος θα εκδιωχθεί κακήν κακώς και ο Θεοδωράκης ως ο Beppe Grillo της Ελλάδος με το ψευτοαριστερό μόρφωμα
Ο Σαμαράς ο αρχηγός της ΝΔ, έχει πολλούς εχθρούς στο εσωτερικό του κόμματος
Παρακολουθώντας με προσοχή τις παρασκηνιακές πολιτικές εξελίξεις όχι μόνο όσες προωθούνται σκοπίμως στο προσκήνιο αλλά όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο μπορεί να εξαχθούν ορισμένα βασικά συμπεράσματα για το τι πρόκειται να συμβεί προσεχώς και ειδικά μετά τις ευρωεκλογές.
Ο Σαμαράς ο αρχηγός της ΝΔ, έχει πολλούς εχθρούς στο εσωτερικό του κόμματος.
Οι «έξυπνοι» έχουν αποστασιοποιηθεί περιμένοντας την φθορά του Σαμαρά ως πρωθυπουργού.
Η πρωθυπουργία και οι δημοσκοπήσεις κρατούν στο ημίφως τις υπόγειες κόντρες στην ΝΔ.
Το βέβαιο είναι ότι ο Σαμαράς έχει εχθρούς που έχουν και όνομα και εξυπηρετούν τις δικές τους προσωπικές ατζέντες.
Η παλιά φουρνιά, όσοι κατέλαβαν σημαίνοντα πόστα επί διακυβέρνησης Καραμανλή βλέπουν σκωπτικά τον Σαμαρά.
Όλες αυτές οι υπερβάσεις, οι πασοκοφιλίες και η αντικειμενική συρρίκνωση της ΝΔ στο 22% με 24% έχει οδηγήσει ορισμένα παλαιά στελέχη….στην παρασκηνιακή κριτική.
Στο προσκήνιο θα εμφανιστούν όλοι αυτοί…κυρίως μετά τις ευρωεκλογές ασκώντας την κριτική τους ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα.
Ορισμένα στελέχη που προέρχεται από τον χώρο της Δεξιάς θεωρούν ότι «ναι μεν δεν τραβάει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας και αυτό φαίνεται στις δημοσκοπήσεις αλλά δεν τραβάει ούτε η ΝΔ και ο Σαμαράς που εμφανίζονται ότι έχουν πετύχει την σταθεροποίηση της οικονομίας».
Ο Σαμαράς δεν θα αποφύγει την εσωκομματική κριτική και προφανώς ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα η κριτική θα ενταθεί ή θα παραμείνει στο παρασκήνιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τραβάει κυρίως γιατί εμφανίζεται το κόμμα που ηγείται ο Τσίπρας με πολυφωνία τέτοιας κλίμακας….που πολλοί ψηφοφόροι τους θεωρούν ανώριμους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και αν είναι πρώτο κόμμα, θα είναι προφανώς επιτυχία αλλά ουσιαστικά θα είναι Πύρρειος νίκη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να πείσει την κοινωνία και έτσι εξηγείται γιατί οι διαφορές ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ είναι οριακές.
Ορισμένα πολιτικά επιχειρήματα που προβάλλονται έχουν λογική ωστόσο ορισμένες ιδέες που προωθούνται είναι για τα πανηγύρια.
Το ΠΑΣΟΚ θα συντριβεί στις ευρωεκλογές αν και στις δημοτικές – αυτοδιοικητικές εκλογές θα διασωθεί….συγκυριακά.
Στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ θα συντριβεί και θα είναι η αρχή του τέλους του Βενιζέλου.
Από το 12,28% των βουλευτικών εκλογών του 2012 και του 36,65% των ευρωεκλογών του 2009 στο 5% του 2014.
Πραγματική καταστροφή.
Είναι προφανές ότι θα αμφισβητηθεί ευθέως ο Βενιζέλος.
Το Ποτάμι….τι υποστηρίζει, ποιες ιδέες προωθεί ουδείς γνωρίζει.
Ο Θεοδωράκης ως ο άλλος Beppe Grillo της Ιταλίας, δημιούργησε ένα αριστερό μόρφωμα που ονομάστηκε Ποτάμι, μια πολιτική μπαρούφα του τίποτε με μπόλικο καθόλου και προσπαθεί χωρίς κεντρική πολιτική ιδέα αλλά με σκοπιμότητες να νεκραναστήσει τον ζωτικό πολιτικό χώρο που αφήνει πίσω του το ΠΑΣΟΚ και να παρεισφρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας ψηφοφόρους.
Το Ποτάμι παραπλανά την κοινωνία, κρύβει πίσω από το προσωπείο του την πραγματική του εικόνα.
Εμφανίζεται τόσο νέο αλλά είναι τόσο φθαρμένο ιδεολογικά και σημειολογικά που στο τέλος θα κάνει τον κύκλο του και θα υποχωρήσει στο 4 ή 5%.
Το παλιό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει αλλά και το νέο που προσπαθεί να δημιουργηθεί είναι μια μπαρούφα, είναι μια από τα ίδια και οι πολίτες να προσέξουν η πολιτική απατεωνιά καραδοκεί…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης