Διεθνή

Ν.Κορέα – Οργή για τη ναυτική τραγωδία – Οι ενέργειες του πληρώματος ισοδυναμούν με δολοφονία – Στους 64 οι νεκροί

tags :
Ν.Κορέα – Οργή για τη ναυτική τραγωδία – Οι ενέργειες του πληρώματος ισοδυναμούν με δολοφονία – Στους 64 οι νεκροί
Άλλα 238 άτομα, κυρίως παιδιά, εξακολουθούν να αγνοούνται
Οι ενέργειες του πλοιάρχου και των μελών του πληρώματος του ferry boat που βυθίστηκε την περασμένη Τετάρτη στα ανοιχτά των νότιων ακτών της Νότιας Κορέας ισοδυναμούν με φόνο υποστήριξε σε σημερινές της δηλώσεις η πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Park Geun-hye.
«Οι ενέργειες του καπετάνιου και ορισμένων μελών του πληρώματος είναι εντελώς ακατανόητες, απαράδεκτες και ισοδυναμούν με φόνο» τόνισε η Park Geun-hye, υπογραμμίζοντας πως «όχι μόνο η δική μου καρδιά αλλά όλων των Νοτιοκορεατών ράγισε, είμαστε σοκαρισμένοι και πολύ θυμωμένοι».
Οι οικογένειες των θυμάτων επικρίνουν ανοιχτά τις αντιδράσεις της κυβέρνησης και των αρχών από την ώρα του ναυαγίου καθώς θεωρούν ότι η επιχείρηση για τη διάσωση των επιβατών οργανώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση.
Οι τελευταίες πληροφορίες αποδεικνύουν ότι τόσο ο καπετάνιος όσο και το πλήρωμα καθυστέρησαν πολύ την εκκένωση του πλοίου και κατόπιν το εγκατέλειψαν παρά το γεγονός ότι εκατοντάδες επιβάτες παρέμεναν μέσα σε αυτό, πολλοί εξ αυτών παγιδευμένοι στις καμπίνες τους.
Την ίδια στιγμή, οι δύτες εξακολουθούν να ανασύρουν σορούς από το πλοίο με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται στους 64 και ενώ αγνοούνται άλλα 238 άτομα, κυρίως παιδιά.
Οι Αρχές της Νότιας Κορέας συνέλαβαν ακόμα 4 μέλη του πληρώματος, ενώ έχουν ήδη προφυλακιστεί ο πλοίαρχος και δύο μέλη του πληρώματος με κατηγορίες που αφορούν αμέλεια.
Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Νότιας Κορέας η έρευνα για το ναυάγιο θα συμπεριλάβει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, από τους επιθεωρητές που ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια, το πλήρωμα και τους ιδιοκτήτες του φεριμπότ.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων, μετά την πρόσκρουση οι επιβάτες έλαβαν την εντολή να παραμείνουν στις θέσεις τους επί 40 λεπτά, ενώ όταν το πλοίο άρχισε να παίρνει κλίση ήταν ήδη πολύ αργά.
Είναι χαρακτηριστικό πως το πλήρωμα ζητούσε από τους επιβάτες να παραμείνουν στις καμπίνες τους ενώ το πλοίο βυθιζόταν.
Όπως συνηθίζεται στην κορεατική κοινωνία, ελάχιστοι αμφισβήτησαν τις εντολές. Όσοι γλίτωσαν είτε δεν άκουσαν την προειδοποίηση είτε την αγνόησαν και πήδηξαν στη θάλασσα για να σωθούν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης