Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale - Η ΕΚΤ δείχνει πραγματικά ανήσυχη με το ευρώ - Θα χρειαστεί να εκπλήξει τις αγορές για να αντιστρέψει την πορεία του

Societe Generale - Η ΕΚΤ δείχνει πραγματικά ανήσυχη με το ευρώ - Θα χρειαστεί να εκπλήξει τις αγορές για να αντιστρέψει την πορεία του
Η τρέχουσα αδράνεια από την τελευταία μείωση του επιτοκίου στις 7 Νοεμβρίου θα φτάσει στο τέλος της
Οι δηλώσεις των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δείχνουν ότι η ενίσχυση του ευρώ αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη ανησυχία της κεντρικής τράπεζας της Ευρωζώνης, παρατηρεί στο σχόλιο της η Societe Generale.
Η ΕΚΤ έχει διατηρήσει μεγάλα περιθώρια στην εργαλειοθήκη της, αλλά όπως φαίνεται κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, η τράπεζα έχει έλθει αντιμέτωπη με μεγάλα διλλήμματα σχετικά με τη συναλλαγματική ισοτιμία.
Σύμφωνα με την Societe Generale η πορεία του ευρώ αν και δεν είναι νέο πρόβλημα για τους αξιωματούχους της ΕΚΤ, ωστόσο οι πρόσφατες δηλώσεις δείχνουν σαφώς ότι είναι αναπόφευκτα η μεγαλύτερη ανησυχία.
"Κατά τη συνεδρίαση του Μαρτίου, ο Draghi ανακοίνωσε ότι η πορεία του πληθωρισμού επηρεάζεται από την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου".
Λίγες ημέρες αργότερα, ανέφερε ότι η συναλλαγματική ισοτιμία έχει όλο και μεγαλύτερη σημασία για τις οικονομικές προοπτικές.
Και αυτή την εβδομάδα ανέφερε ότι το ΔΝΤ, ότι η ενίσχυση της ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου απαιτεί περαιτέρω νομισματική χαλάρωση.
Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν ότι η ΕΚΤ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να λάβει μέτρα, ενώ σύμφωνα με τα όσα ελέχθησαν στην τελευταία συνεδρίαση, το QE, η αγορά τίτλων από την κεντρική τράπεζα έχει ενταχθεί επίσημα στην εργαλειοθήκη της, σημειώνει η Societe Generale.
"Η αγορά πλέον δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της τις λεκτικές παρεμβάσεις. Γι' αυτό και το νόμισμα παραμένει αρκετά ανθεκτικό", υποστηρίζει η Societe Generale.
Η τρέχουσα αδράνεια από την τελευταία μείωση του επιτοκίου στις 7 Νοεμβρίου θα φτάσει στο τέλος της.
Όταν οι αγορές θα αρχίσουν να 'βαριούνται' με την αδράνεια της ΕΚΤ, τότε θα πρέπει να ετοιμαστούμε να δούμε εκπλήξεις από την ΕΚΤ, καταλήγει η Societe Generale.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης