Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καζάνι που βράζει και πάλι η Τουρκία λόγω… Πρωτομαγιάς – Απαγορεύει τις συγκεντρώσεις ο Erdogan – Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους...

Καζάνι που βράζει και πάλι η Τουρκία λόγω… Πρωτομαγιάς – Απαγορεύει τις συγκεντρώσεις ο Erdogan – Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους...
Οι διοικήσεις των συνδικάτων εξαγγέλλουν ότι δεν θα σεβαστούν τους κυβερνητικούς περιορισμούς
Έντονες είναι οι ανησυχίες των τούρκων αξιωματούχων για τις εκδηλώσεις του κόσμου κατά την πρωτομαγιά, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Tayyip Erdogan να έχει δώσει εντολή να πραγματοποιούνται οι συναθροίσεις σε συγκεκριμένους χώρους της Κωνσταντινούπολης.
"Οι εκδηλώσεις για την εργατική πρωτομαγιά θα πραγματοποιηθούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Όχι στην πλατεία Ταξίμ", δήλωσε πριν από λίγο ο Erdogan.
Οι νέες εξαγγελίες του Τούρκου πρωθυπουργού έχουν ήδη προκαλέσει την αντίδραση των συνδικάτων, οι διοικήσεις των οποίων εξαγγέλλουν ότι δεν θα σεβαστούν τους κυβερνητικούς περιορισμούς.
Πέρυσι κατά την Πρωτομαγιά σημειώθηκαν βίαια επεισόδια κοντά στην πλατεία Ταξίμ με αποτέλεσμα η αστυνομία να κλείσει δρόμους και να συλλάβει αρκετά άτομα.
Οι ταραχές είχαν σημειωθεί στη συνοικία Μπεσίκτας, δύο χιλιόμετρα από την πλατεία Ταξίμ, στην οποία η κυβέρνηση Erdogan απαγόρευσε να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις.
Οι διαδηλώσεις φαίνεται όμως ότι είναι καθημερινό φαινόμενο τόσο στην Κωνσταντινούπολη όσο και στην Άγκυρα.
Πριν από περίπου ένα μήνα, η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να διαλύσει πλήθος χιλιάδων διαδηλωτών στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι της Άγκυρας, σε διαδήλωση με αφορμή το θάνατο έφηβου διαδηλωτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης