Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ενοχλημένος ο Ν. Μηταράκης (Υφ. Ανάπτυξης) για το σκληρό σχόλιο του bankingnews και μια αλήθεια για την ΤτΕ που δεν θα του αρέσει...

Ενοχλημένος ο Ν. Μηταράκης (Υφ. Ανάπτυξης) για το σκληρό σχόλιο του bankingnews και μια αλήθεια για την ΤτΕ που δεν θα του αρέσει...
Ο Μηταράκης έχει έργο να επιτελέσει στο Υπουργείο Ανάπτυξης, δεν είναι δίκαιο να διεκδικεί….την ΤτΕ
Την ενόχληση του εξέφρασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης με αφορμή σχόλιο του bankingnews.gr ότι διεκδικεί την θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Ενημερωθήκαμε…έμμεσα….από κορυφαίο παράγοντα του επιχειρείν στην Ελλάδα ότι ο Μηταράκης του εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισε το bankingnews.gr.
Ως προς το σκέλος των σχολίων είναι αλήθεια ότι ήταν περισσότερο σκληρά του επιτρεπτού και τα παίρνουμε πίσω.
Το bankingnews.gr είναι αντικειμενικό site, πιστό στους κανόνες της αγοράς και όσους υποστηρίζουν την ελεύθερη αγορά.
Δεν έχουμε ούτε επιδιώκουμε προσωπική αντιπαράθεση ο ρόλος μας είναι να κρίνουμε πράξεις και έργα.
Τον χαρακτηρίσαμε ότι ως υφυπουργός έχει ανύπαρκτο έργο αλλά είναι αλήθεια ότι έχει προσπαθήσει πολύ να φέρει ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα και δεν αναφερόμαστε μόνο με τις επαφές με τους Κινέζους.
Είναι αλήθεια ότι πρέπει να του αναγνωρίσουμε σημαντικές πρωτοβουλίες στο μέτωπο αυτό και το υπερτονίζουμε με σαφή τρόπο.
Ωστόσο όσον αφορά την ουσία του σχολίου μας που ήταν οι πληροφορίες μας ότι διεκδικεί την θέση του διοικητή της ΤτΕ πρέπει να πούμε τα εξής.
Θεωρούμε λάθος επιλογή, λάθος κίνηση και λάθος στρατηγική του Ν. Μηταράκη να θέλει να διεκδικήσει την διοίκηση της ΤτΕ καθώς με αυτό τον τρόπο υποτιμά τον Γ. Προβόπουλο.
Παρ΄ ότι γνωρίζω προσωπικά και πολύ καλά τον Γιάννη Στουρνάρα τον ΥΠΟΙΚ δεν διστάσαμε να αναφέρουμε ότι ο Γ. Στουρνάρας είναι ακατάλληλος για την θέση του διοικητή της ΤτΕ όταν συγκρίνεται με τον Γ. Προβόπουλο.
Το ίδιο θα πούμε και για τον Ν. Μηταράκη.
Θεωρούμε καλύτερο για την θέση του διοικητή της ΤτΕ τον Γ. Προβόπουλο γιατί απέδειξε το έργο στην πράξη, διασφάλισε το ελληνικό banking και δεν μπορεί όποιος έχει προσωπικές φιλοδοξίες να θέλει να του πάρει την θέση.
Μπορεί ο Μηταράκης να είναι άνθρωπος της αγοράς, προέρχεται από την Fidelity και παρήγαγε έργο στηρίζοντας την πατρίδα αλλά είναι ακατάλληλος για την θέση του διοικητή της ΤτΕ.
Ας αναγνωρίσουμε στην τελική ότι ο Προβόπουλος πέτυχε και μια επιτυχημένη διοίκηση ειδικά στην ΤτΕ δεν την αλλάζουμε.
O κ Μηταράκης μπορεί είτε να παραμείνει στο υπουργείο Ανάπτυξης ή να αναβαθμιστεί σε άλλο υπουργείο αλλά αυτό θα το κρίνει ο πρωθυπουργός και όχι εμείς…
Ωστόσο δηλώνουμε ότι αξίζει να βρίσκεται στην κυβέρνηση.

Υποσημείωση

Κατά την άποψη μας μόνο μια επιλογή υπάρχει για την ΤτΕ.
Γιώργος Προβόπουλος ο καλύτερος για τον θεσμό της ΤτΕ.

(πρώτη ενημέρωση 23 Απριλίου 2014, 08:13)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης