Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έπεσαν οι υπογραφές για τη συμμετοχή της γερμανικής KfW με 100 εκ.ευρώ στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

Έπεσαν οι υπογραφές για τη συμμετοχή της γερμανικής KfW με 100 εκ.ευρώ στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο
Η ίδρυση του Ταμείου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, ενώ η λειτουργία του τοποθετείται τον επόμενο μήνα
(upd) Στην τελική ευθεία εισέρχεται η λειτουργία του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, καθώς σήμερα υπεγράφη η τελική συμφωνία από τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της γερμανικής KfW, Dr Lutz-Christian Funke, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Ήδη η γερμανική πλευρά έχει δεσμευθεί ότι θα συνεισφέρει 100εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει και η υπογραφή αντίστοιχης συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό με το οποίο σκοπεύει να συμμετάσχει στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο η ΕΤΕπ, ενώ το Ελληνικό Δημόσιο θα συμμετέχει με 350 εκατ. ευρώ προερχόμενα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ σε βάθος 3ετίας.  
Επίσης στο Ταμείο θα συμμετάσχει και το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης, με 30 εκατ. ευρώ, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο συμμετοχής και της γαλλικής κυβέρνησης, μέσω του Caisse des Depοts et Consignations (Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων).
Ο σκοπός του Ταμείου είναι η αναχρηματοδότηση των δανείων που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η παροχή κεφαλαιακής στήριξης αλλά και η χορήγηση δανείων με χαμηλότερο επιτόκιο.
Nα σημειωθεί ότι η χρηματοδότησή του Ταμείου από το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, χωρίς δηλαδή τη συνδρομή της ΕΕ, επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία ως προς τις διαδικασίες αναχρηματοδότησης των επιχειρήσεων.
Σε κάθε περίπτωση η αξιολόγηση θα υπακούει σε τραπεζικά κριτήρια και στόχος θα είναι η ενίσχυση της ρευστότητας για υφιστάμενες επιχειρήσεις και η διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Η ίδρυση του Ταμείου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, ενώ η λειτουργία του τοποθετείται τον επόμενο μήνα.

(πρώτη ενημέρωση 23 Απριλίου 07:50)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης