Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg - Πολιτική ανταμοιβή για τον Αντώνη Σαμαρά η επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος - Παραμένει σε υψηλά επίπεδα το χρέος

Bloomberg - Πολιτική ανταμοιβή για τον Αντώνη Σαμαρά η επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος - Παραμένει σε υψηλά επίπεδα το χρέος
Εύθραυστη η κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα
Το ελληνικό χρέος συνεχίζει να αυξάνεται, ενώ ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, στρέφει το βλέμμα στους δανειστές για να ξεκινήσει επισήμως η συζήτηση για τον νέο γύρο ελάφρυνσης του χρέους.
Όπως αναφέρει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, μετά και την επιβεβαίωση - από την πλευρά της Eurostat - για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, ο Έλληνας πρωθυπουργός προσδοκά στην άμεση έναρξη των συζητήσεων για τα μέτρα αναδιάρθρωσης του χρέους.
Για τον Αντώνη Σαμαρά, η πιστοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος από τη Eurostat, αποτελεί ένα είδος "πολιτικής ανταμοιβής" για τα αυστηρά μέτρα λιτότητας που επέβαλλε στους Έλληνες.
Πλέον ο Έλληνας πρωθυπουργός, συνεχίζει το Bloomberg, θα επιχειρήσει να ενισχύσει την απήχηση της εύθραυστης και "τρεμάμενης" κυβέρνησής του, έναν μήνα πριν το κρίσιμο στοίχημα των Ευρωεκλογών.
"Τις τελευταίες εβδομάδας, η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος", σπεύδει να επισημάνει το πρακτορείο.
Όπως εξηγεί, ορόσημο της προωθούμενης ανάκαμψης της Ελλάδας, παραμένει η έκδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου στις 10 Απριλίου, που σηματοδότησε την επιστροφή της χώρας στις αγορές για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης