Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος (ΣΥΡΙΖΑ) - Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν λύνει το πρόβλημα της βιωσιμότητας του χρέους - Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μεγάλο κούρεμα

tags :
Τσακαλώτος (ΣΥΡΙΖΑ) - Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν λύνει το πρόβλημα της βιωσιμότητας του χρέους - Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μεγάλο κούρεμα
Το πλεόνασμα δεν θα αλλάξει τις βασικές κατευθύνσεις που έχουν χαράξει οι υποστηρικτές των Μνημονίων “forever” εντός κι εκτός Ελλάδας
Ο «άθλος» του πρωτογενούς πλεονάσματος στηρίχτηκε πάνω στην κατάρρευση του οικονομικού και κοινωνικού ιστού της χώρας, τονίζει ο υπεύθυνος ΕΕΚΕ Οικονομικών του κόμματος κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, εκτιμώντας ότι δεν λύνει το πρόβλημα της βιωσιμότητας του δημόσιο χρέους.
«Το πρωτογενές πλεόνασμα που πιστοποίησε η Eurostat για το 2013 παρουσιάζεται από την κυβέρνηση ως η πρώτη μεγάλη επιτυχία για να «αλλάξει σελίδα η Ελλάδα».
Προφανώς, και κατά αναλογία, φέτος που πρέπει να παρουσιάσουμε πλεόνασμα 2,8 δισ. ευρώ και το 2016 που θα πρέπει να παρουσιάσουμε 9 δισ. ευρώ θα χαιρετιστούν ως ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες» αναφέρει ο κ. Τσακαλώτος.
Τα συνεχόμενα πλεονάσματα σημαίνουν ότι «μια φτωχή χώρα θα μεταφέρει διαρκώς πόρους στις πλουσιότερες, περιορίζοντας με αυτό τον τρόπο στο ελάχιστο τα διαθέσιμα ποσά για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας».
Ο ίδιος προειδοποιεί ότι «το πρωτογενές πλεόνασμα δεν λύνει το πρόβλημα της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους, που αυξήθηκε το 2013 και ανήλθε σε 175% του ΑΕΠ, και για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μεγάλο κούρεμα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η υποχρέωση του Eurogroup να ανταποκριθεί στο πλεόνασμα δεν θα αλλάξει τις βασικές κατευθύνσεις που έχουν χαράξει οι υποστηρικτές των Μνημονίων “forever” εντός κι εκτός Ελλάδας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης