Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Beta Sec - Υπάρχει πολιτικό ρίσκο στην Ελλάδα, αλλά οι Έλληνες του δίνουν περισσότερη αξία από τους ξένους επενδυτές

Beta Sec - Υπάρχει πολιτικό ρίσκο στην Ελλάδα, αλλά οι Έλληνες του δίνουν περισσότερη αξία από τους ξένους επενδυτές
Μέσα στο Μάιο είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει ένα ακόμη rebalancing
"Υπάρχει πολιτικό ρίσκο στην Ελλάδα, αλλά οι Έλληνες του δίνουν περισσότερη αξία από τους ξένους επενδυτές", ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της BETA Χρηματιστηριακής Ευάγγελος Χαρατσής.
Σε συζήτηση στο www.neoforum.gr, εξήγησε πως "οι ξένοι βλέπουν τη μεγάλη εικόνα που λέει ότι πολύ λίγα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος. Αν τους απασχολούσε τόσο πολύ ο πολιτικός κίνδυνος, δεν θα ξεκινούσαν τόσες πολλές επενδύσεις στην Ελλάδα".
Αναφερόμενος στην πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου το τελευταίο διάστημα, ο κ. Χαρατσής σημείωσε πως "Η πρόσφατη ταλαιπωρία οφείλεται στις αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων μετά τις αλλαγές σταθμίσεων σε Alpha Βank και Πειραιώς, ταλαιπωρία που θα συνεχιστεί με τις επικείμενες αλλαγές σταθμίσεων σε Eurobank και Εθνική, μετά την ολοκλήρωση των επικείμενων αυξήσεων κεφαλαίου.
Σύμφωνα με τον CEO της Beta, μέσα στο Μάιο είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει ένα ακόμη rebalancing, αυτή τη φορά από την ίδια τη Morgan Stanley, καθώς ενδέχεται ο οίκος να αυξήσει τη στάθμιση της Ελλάδας στον MSCI. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες εισροές κεφαλαίων από το εξωτερικό.
Για το θέμα του rebalancing μίλησε και ο αναλυτής της Beta Χρηματιστηριακής Μάνος Χατζηδάκης. Όπως τόνισε "το rebalancing έχει αναμφίβολα τη δική του σημασία, αλλά όχι τόσο μεγάλη, όσο του αποδίδεται. Οι αυξήσεις κεφαλαίου και οι αλλαγές σταθμίσεων επηρεάζουν βραχυπρόθεσμα την αγορά, καθώς πέρυσι τέτοια εποχή θα προκαλούσε γέλια, αν κάποιος ισχυριζόταν πως η Ελλάδα θα μπορούσε να αντλήσει γύρω στα 9 δις ευρώ σε λιγότερο από ένα μήνα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης