Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT - Ξεκινά ο διάλογος για το ελληνικό χρέος - Τα μέτρα που θα συμφωνηθούν δεν θα το μειώσουν, αλλά θα καταστήσουν εύκολη την εξυπηρέτησή του

FT - Ξεκινά ο διάλογος για το ελληνικό χρέος - Τα μέτρα που θα συμφωνηθούν δεν θα το μειώσουν, αλλά θα καταστήσουν εύκολη την εξυπηρέτησή του
Η κυβέρνηση θα θέσει ανοιχτά το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους, δηλώνει ανώτατη κυβερνητική πηγή
Έτοιμοι να ξεκινήσουν συζητήσεις για τον νέο γύρο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους είναι οι πιστωτές της Ελλάδας, σημειώνουν οι Financial Times, καθώς πιστοποιήθηκε από τη Eurostat η παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, η επιβεβαίωση από την πλευρά των Βρυξελλών πως η Αθήνα εμφάνισε πρωτογενές πλεόνασμα ανοίγει τον δρόμο για την έναρξη των συζητήσεων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Μπορεί η Ελλάδα να είχε στηρίξει μεγάλο μέρος των προσδοκιών της στο "χαρτί" του πρωτογενούς πλεονάσματος, ωστόσο οι Ευρωπαίοι έχουν δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά πως ο νέος γύρος αναδιάρθρωσης του χρέους δεν θα έχει τη μορφή διαγραφής, ήτοι haircut.
Aντίθετα, οι Ευρωπαίοι αναμένεται να συναινέσουν σε παράταση της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους και σε περαιτέρω μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα. Τα μέτρα αυτά, μπορεί να μην μειώσουν αισθητά το ελληνικό χρέος, ωστόσο σίγουρα θα καταστήσουν πιο εύκολη υπόθεση την εξυπηρέτησή του.
"Τώρα που η Eurostat επιβεβαίωσε το πρωτογενές πλεόνασμα, η κυβέρνηση θα θέσει ανοιχτά το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους", δηλώνει στην εφημερίδα ανώτατη κυβερνητική πηγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης