Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οι 120 χιλ μέτοχοι της ΑΜΚ της Εθνικής του 2013 έχουν υποστεί ζημία λόγω της νέας ΑΜΚ αλλά κάποιοι…πούλησαν νωρίς…- Το σκέπτεται ο Λάτσης

Οι 120 χιλ μέτοχοι της ΑΜΚ της Εθνικής του 2013 έχουν υποστεί ζημία λόγω της νέας ΑΜΚ αλλά κάποιοι…πούλησαν νωρίς…- Το σκέπτεται ο Λάτσης
Η νέα αύξηση των έως 2,5 δισεκ. θα υλοποιηθεί στην τιμή των 2,5 ευρώ – Η δημόσια προσφορά στις 2 ή 5 Μαΐου
(upd3)Οι 120 χιλιάδες μέτοχοι που συμμετείχαν στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής τράπεζας το 2014 στα 4,29 ευρώ προφανώς έχουν υποστεί ζημία καθώς η νέα αύξηση κεφαλαίου των έως 2,5 δισεκ. θα υλοποιηθεί στα 2,5 ευρώ ή κατά το ορθότερο σε ένα εύρος 2,5 με 2,2 ευρώ.
Η μετοχή από τα 4,29 ευρώ έχει υποχωρήσει στα 3,05 ευρώ (ημερομηνία 23 Απριλίου 2014) που σημαίνει λογιστική απώλεια 29% και σε σχέση με την τιμή της νέας αύξησης λογιστική ζημία 42%, πέραν του dilution.
Ο ιδιώτης μικρομέτοχος λοιπόν έχει υποστεί ζημία αλλά όχι όλοι.
Πληροφορούμαστε ότι ορισμένοι εφοπλιστές και επιχειρηματίες που πιέστηκαν από την κυβέρνηση να συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής μετά την αύξηση στα μέσα του 2013….πούλησαν λίγο αργότερα τις μετοχές τους.
Επίσης πληροφορούμαστε ότι 2-3 πολύ χαρακτηριστικές περιπτώσεις γνωστών επιχειρηματιών που πούλησαν όλες τις μετοχές της Εθνικής που κατείχαν καθώς διέβλεπαν τις κεφαλαιακές αδυναμίες της τράπεζας και την ανάγκη για νέα αύξηση.
Γνωστοί έλληνες επιχειρηματίες όπως ο Μελισσανίδης, Μυτιληναίος, Μπόμπολας συμμετείχαν στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής του 2013 έχουν υποστεί ζημία και δεν θα συμμετάσχουν στην νέα αύξηση κεφαλαίου.
Ωστόσο ο Λάτσης που κατέχει μετά το ΤΧΣ το μεγαλύτερο ποσοστό στην Εθνική μέσω και της δυνητικής εξάσκησης των warrants (μπορεί να φθάσει το ποσοστό του έως 9%) εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει με ένα συμβολικό ποσό στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής τράπεζας.
Θα επαναλάβουμε ότι η αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής έως 2,5 δισεκ. δεν είναι εύκολο εγχείρημα.
Επειδή η τράπεζα πουλάει discount story θα υποχρεωθεί να κατεβάσει σημαντικά τον πήχη για την τιμή της αύξησης.
Αρχικά σχεδιάζονταν τα 2,8 ευρώ, αναθεωρήθηκαν στα 2,5 ευρώ και εσχάτως δίδεται ένα εύρος από έμπειρους τραπεζίτες μεταξύ 2,2 με 2,5 ευρώ.
Η πορεία του ομολογιακού δεν εκπλήσσει, η Εθνική υλοποίησε έκδοση ομολογιακού για λόγους εντυπώσεων.
Οι προσφορές στο ομολογιακό των 750 εκατ έφθασαν τα 2,5 δισεκ. ή κάλυψη άνω των 3,1 φορών ενώ η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,37%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης