Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναταραχής συνέχεια στο ΣΥΡΙΖΑ για τους υποψηφίους στη Θράκη - «Δεν παραιτούμαι», διαμηνύει ο Δ. Χριστόπουλος

tags :
Αναταραχής συνέχεια στο ΣΥΡΙΖΑ για τους υποψηφίους στη Θράκη - «Δεν παραιτούμαι», διαμηνύει ο Δ. Χριστόπουλος
Θα συζητηθεί και το θέμα των υποψηφιοτήτων στη Θράκη
(upd)Αν και η οριστικοποίηση των συνδυασμών στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι το κύριο θέμα της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή αναμένεται ότι θα επικεντρωθεί στο θέμα που έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα με τις υποψηφιότητες του κόμματος στη Θράκη.
Ύστερα από την υπόθεση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, χθες το απόγευμα επρόκειτο να υποβάλλει την επίσημη παραίτηση του ο Αχμέτ Κουρτ, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του με τον ηγέτη της εθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι μετά τη γνωστοποίηση των δηλώσεών του, ζητήθηκε η παραίτηση του, κάτι που ο ίδιος έπραξε και παραιτήθηκε από το περιφερειακό ψηφοδέλτιο.
Ωστόσο σε ανάρτηση του στο twitter ο Κουρτ υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι  «θέλω να διευκρινίσω ότι δεν υπήρξε ποτέ εκ μέρους μου μία τέτοια παραίτηση. Αναμένω και εγώ με ενδιαφέρον τη στάση και την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζει ότι διαφέρει από τα άλλα κόμματα. Μετά τιμής».
Εν τω μεταξύ, προβληματισμός επικρατεί και με τον υποψήφιο για τις Ευρωεκλογές, Δ.Χριστόπουλο.
Με δημόσιες τοποθετήσεις του ο καθηγητής του Παντείου είχε κατηγορήσει εμμέσως πλην σαφώς την Σαμπιχά Σουλεϊμάν για εξυπηρέτηση συμφερόντων ελληνικών εθνικιστικών κέντρων, ενώ είχε ανοίξει θέμα αυτοδιάθεσης και εθνικού αυτοπροσδιορισμού της μουσουλμανικής μειονότητας.
Αν και πολλοί στην Κουμουνδούρου εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για τις τοποθετήσεις αυτές, εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει τελικά αποπομπή του υποψήφιου ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
O Δημήτρης Χριστόπουλος ξεκαθάρισε αφενός ότι εμμένει στις απόψεις του αφετέρου ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.
Επανέλαβε δε ότι όλοι οι άνθρωποι της μειονότητας έχουν δικαίωμα ατομικού αυτοπροσδιορισμού, που η αριστερά οφείλει να υποστηρίξει, ωστόσο το μείζον κομμάτι της μειονότητας έχει στραφεί στην Τουρκία λόγω των προηγούμενων πολιτικών του ελληνικού κράτους.
Για την κ. Σουλεϊμάν δε είπε: «Να την πάρουν αυτοί που την θέλουν, όταν την στηρίζουν Γεωργιάδης, Κρανιδιώτης κάτι σημαίνει αυτό» ενώ χαρακτήρισε «ιστορίες για αγρίους τα περί αναθεώρησης της Λωζάνης».
Όπως εξήγησε δε, ο ΣΥΡΙΖΑ του ζήτησε ανακοίνωση - απάντηση μέσω του γραφείου Τύπου του, σε δηλώσεις της εκπροσώπου της ΝΔ Άννας Ασημακοπούλου που καλούσε την Κουμουνδούρου να τον αποπέμψει.
«Μού ζήτησαν να βγάλω απάντηση μέσω του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ η δική μου θέση καθαρή, και οφείλει να έχει και η αριστερά αυτή τη θέση» σημείωσε.

Πρώτη ενημέρωση: 08:15, Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης