Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορυφώνονται οι ανησυχίες για την κεφαλαιακή θέση της Deutsche Bank - Σήμα κινδύνου από τη Μediobanca - Θα χρειαστεί κεφάλαια 10 δισ.

tags :
Κορυφώνονται οι ανησυχίες για την κεφαλαιακή θέση της Deutsche Bank - Σήμα κινδύνου από τη Μediobanca - Θα χρειαστεί κεφάλαια 10 δισ.
Η ιταλική τράπεζα εκφράζει φόβους για τη Deutsche Bank, ενόψει των stress tests της ΕΚΤ
Κορυφώνονται οι ανησυχίες για την κεφαλαιακή θέση της Deutsche Bank, της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας.
Λίγο καιρό προτού οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρωζώνης βρεθούν αντιμέτωπες με τα νέα, αυστηρότερα stress tests της ΕΚΤ, τα σενάρια για τη Deutsche Bank δίνουν και παίρνουν.
"Η Deutsche Bank θα χρειαστεί φρέσκα κεφάλαια ύψους 10 δισ. ευρώ", εκτιμά σε ανάλυσή της η ιταλική Μediobanca, εκφράζοντας έντονο προβληματισμό για τα επίπεδα κεφαλαιακής επάρκειας της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας.
Οι φόβοι για την πραγματική κατάσταση της Deutsche Bank δεν κρίνονται αμελητέοι.
Μόλις χθες, σε εκτενές δημοσίευμά τους, οι Financial Times, επιχείρησαν να αποστείλουν σήμα κινδύνου για τις προοπτικές της γερμανικής τράπεζας.
Όπως ανέφεραν χθες οι Financial Times, οι επενδυτές κλιμακώνουν τις πιέσεις προς τη γερμανική τράπεζα, με στόχο να ενισχύσει την κεφαλαιακή της θέση, καθώς παραμένουν οι φόβοι πως δεν είναι αρκετά ισχυρή - κεφαλαιακά - ώστε να ανταπεξέλθει στο νέο, αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο που προωθείται για τις τράπεζες.
Η διοίκηση της γερμανικής τράπεζας αντιλαμβάνεται πλέον πως συνιστά πραγματική απειλή το ενδεχόμενο να της ζητηθεί να προχωρήσει άμεσα σε αύξηση κεφαλαίου.
Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, αρκετοί επενδυτές φέρεται πως έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για τους χειρισμούς της διοίκησης της γερμανικής τράπεζας, επιρρίπτοντάς της ευθύνες για καθυστερήσεις στην κατεύθυνση λήψης αποφάσεων για εξαιρετικά σοβαρά ζητήματα, όπως εκείνο της κεφαλαιακής της επάρκειας.
"Είναι πολύ δύσκολο για τη διοίκηση να παραδεχθεί πως έχει κάνει λάθη. Θα πρέπει όμως να αποφασίσει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου", σχολιάζει στην εφημερίδα κορυφαίος επενδυτής.
Να σημειωθεί πως με δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (Core Tier 1) στο 9,7% στα τέλη του 2014, η Deutsche Bank βρίσκεται στην τρίτη χειρότερη θέση - κεφαλαιακά - στη λίστα των 12 μεγαλύτερων επενδυτικλών τραπεζών του κόσμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης