Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυρώσεις εναντίον της Κριμαίας ετοιμάζει η Κομισιόν - Μεταξύ των στόχων και τα περίπου 60 ευρωπαϊκά τραπεζικά υποκαταστήματα...

Κυρώσεις εναντίον της Κριμαίας ετοιμάζει η Κομισιόν - Μεταξύ των στόχων και τα περίπου 60 ευρωπαϊκά τραπεζικά υποκαταστήματα...
Στις 12 Μαΐου οι τελικές αποφάσεις
Κυρώσεις εις βάρος τραπεζών της Κριμαίας, προτίθεται να επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως απάντηση στην προσάρτηση της χερσονήσου από τη Ρωσία.
Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο, το οποίο αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, oι Ευρωπαίοι ηγέτες εξουσιοδότησαν την Κομισιόν να καταρτίσει σχέδιο οικονομικών, εμπορικών και τραπεζικών κυρώσεων εναντίον της Κριμαίας.
Όπως ορθά επισημαίνεται, οι συγκεκριμένες κυρώσεις συνιστούν προσθήκη στις ήδη επιβαλλόμενες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.
Μεταξύ των τραπεζικών κυρώσεων εξετάζεται το ενδεχόμενο απαγόρευσης των κεφαλαιακών ροών μεταξύ της Ε.Ε. και των τραπεζών της Κριμαίας, αλλά και η απαγόρευση των Ευρωπαίων πολιτών και επιχειρήσεων να συνδιαλλαγούν  μαζί τους.  
Οι προτάσεις της Κομισιόν βρίσκονται υπό εξέταση και οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., η οποία θα διεξαχθεί στις 12 Μαΐου.
Να σημειωθεί πως στην περιοχή της Κριμαίας λειτουργούν περίπου 1.000 τραπεζικά καταστήματα, εκ των οποίων τα 60 ανήκουν σε ευρωπαϊκές τράπεζες.
Υπενθυμίζεται πως αρκετές ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν αναστείλει τη λειτουργία των θυγατρικών τους στην Κριμαία, όπως για παράδειγμα η Unicredit και η Raiffeisen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης