Τελευταία Νέα
Οικονομία

Euro Working Group - Πράσινο φως στην εκταμίευση της δόσης των 6,3 δισ. στην Ελλάδα - Επίσημη πρώτη για το χρέος

tags :
Euro Working Group - Πράσινο φως στην εκταμίευση της δόσης των 6,3 δισ. στην Ελλάδα - Επίσημη πρώτη για το χρέος
Πρόκειται για μια απόφαση τυπικής φύσεως που είχε ουσιαστικά προεξοφληθεί
Το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 6,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα άναψε το Euro Working Group, η ομάδα των εμπειρογνωμόνων που προετοιμάζει τις συνεδριάσεις των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup).
Πρόκειται για μια απόφαση τυπικής φύσεως που είχε ουσιαστικά προεξοφληθεί.
Η σημασία όμως της σημερινής συνεδρίασης του Euro Working Group βρίσκεται αλλού, αφού η Αθήνα έθεσε για πρώτη φορά, σε τεχνικό επίπεδο, το ζήτημα της αναδιάρθωσης του ελληνικού χρέους.
Όπως ανέφερε από το πρωί το www.bankingnews.gr, η κυβέρνηση θεωρεί ότι η περίσταση είναι ευνοϊκή για τις ελληνικές κινήσεις, καθώς η συνεδρίαση πραγματοποιείται μια ημέρα μετά από την επικύρωση από τη Eurostat, του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013.
Άλλωστε, η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης θα προετοιμάσει την ατζέντα για την Ευρωομάδα (Eurogroup) της 5ης Μαΐου, κατά την οποία, αναμένεται να υπάρξει πολιτική παρέμβαση από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για το θέμα της ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους, στη βάση της απόφασης της Ευρωομάδας της 27ης Νοεμβρίου 2012, με δεδομένο, ότι η κυβέρνηση εκτιμά πως η Ελλάδα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αρχίσει η συζήτηση για το χρέος. Όπως, για παράδειγμα, την εκπλήρωση στο επίπεδο του 90%, των στόχων του Προγράμματος (compliance rate). Εξάλλου, όπως αναφέρουν κυβερνητικοί παράγοντες, η έγκριση από την Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης της δόσης των 6,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, αυτό ακριβώς θα πιστοποιήσει: την τήρηση του Προγράμματος σε ποσοστό που κινείται στην περιοχή του 90%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης