Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αλλαγή πλεύσης από τον Soros - Το ευρώ ήρθε για να μείνει - Δεν πιστεύω πια πως η Γερμανία πρέπει να φύγει - Αλλά η τραπεζική ένωση είναι άχρηστη!

Αλλαγή πλεύσης από τον Soros - Το ευρώ ήρθε για να μείνει - Δεν πιστεύω πια πως η Γερμανία πρέπει να φύγει - Αλλά η τραπεζική ένωση είναι άχρηστη!
"Πιστεύω στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα ιδανικά της..."
"Το ευρώ ήρθε για να μείνει", δηλώνει, ρητά και κατηγορηματικά, ο διεθνούς φήμης μεγαλοεπενδυτής George Soros, επιβεβαίωνοντας επί της ουσίας τη θέση του πως η Ευρωζώνη - παρά τα τεράστια προβλήματα και τις διαχρονικές της αδυναμίες - δεν θα διαλυθεί.
"Το ευρώ ήρθε για να μείνει. Είναι κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2013. Η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel είναι ικανοποιημένη από τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Το ίδιο ικανοποιημένη εμφανίζεται και η κοινή γνώμη στη Γερμανία", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Soros, σε συνέντευξή του που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Ωστόσο ο ίδιος σπεύδει να προειδοποιήσει πως ο κίνδυνος για μια μακρά περίοδο στασιμότητας συνεχίζει να απειλεί την ευρωπαϊκή οικονομία.
Σύμφωνα με τον Soros, από εδώ και στο εξής η Ευρωζώνη αναμένεται να απειληθεί από πολιτικές κρίσεις, παρά από οικονομικές κρίσεις. Ωστόσο δεν αποκλείει και εντελώς το ενδεχόμενο να ξεσπάσει μια ακόμη οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη.
Ο Soros βάλλει κατά των Ευρωπαίων για τους σχεδιασμούς τους, σε ό,τι αφορά τη σύσταση της τραπεζικής ένωσης. "Η τραπεζική ένωση θυμίζει ακριβώς το αντίθετο: Αντί να ενώνει, θα διαχωρίζει και θα κλείνει τράπεζες...".  Ταυτόχρονα προειδοποιεί πως η τραπεζική ένωση θα αφήσει έκθετο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, αφού θα υπάρχει ένα κενό: Θα του στερήσει τον δανειστή ύστατης ανάγκης... Ο ίδιος χαρακτηρίζει άχρηστο τον μηχανισμό εκκαθάρισης των ευρωπαϊκών τραπεζών, αφού, όπως εξηγεί, είναι τόσο περίπλοκος που θα είναι αδύνατη η εφαρμογή του, σε μια περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
"Πιστεύω στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα ιδανικά της. Επομένως δεν έχω πια την άποψη πως η Γερμανία πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ...  ", σπεύδει να προσθέσει ο Soros.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης