Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανάσταση… πλάι σε ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. έκανε ο Η. Κασιδιάρης! - Τι απαντά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής

Ανάσταση… πλάι σε ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. έκανε ο Η. Κασιδιάρης! - Τι απαντά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής
Ηθικές ευθύνες αναζητά η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης
Μεγάλη αναταραχή έχει προκληθεί στους κύκλους της ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από τη διαρροή φωτογραφιών, που εικονίζουν τον Ηλία Κασιδιάρη να κάνει ανάσταση στην εκκλησία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης!
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα», κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν τον προβληματισμό τους, καθώς ουδείς δεν εκδίωξε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής από τον περιβάλλοντα χώρο του υπουργείου Δημόσιας Τάκης.
Μάλιστα, η παρουσία του Η. Κασιδιάρη εντός της εκκλησίας έχαιρε της αποδοχής υψηλόβαθμων αξιωματούχων της ΕΛ.ΑΣ.
Το ζήτημα θεωρείται μείζον από την ηγεσία του υπουργείου, με τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Δένδια να αναζητά ηθικές ευθύνες για το συμβάν.
Όπως αναφέρουν κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. στο «Βήμα»,  «η εκκλησία αυτή είναι ενοριακή όμως ανήκει στον χώρο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και είναι ο κύριος τόπος εκκλησιασμού των αστυνομικών. Ορθώς οι φρουροί του χώρου επέτρεψαν την είσοδο στην εκκλησία του κ. Κασιδιάρη και των συνοδών του αφού οι πολίτες επιτρέπεται να εισέρχονται σε αυτήν. Μάλιστα, ενημέρωσαν για την άφιξη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής τον αξιωματικό υπηρεσίας. Όμως ασφαλώς τίθεται ζήτημα ηθικής τάξης για τους ευρισκόμενους μέσα στην εκκλησία αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ αλλά και όσους ενημερώθηκαν για την άφιξη του κ. Κασιδιάρη. Όλοι προφανώς γνώριζαν το ζήτημα της δικαστικής έρευνας των μελών της Χρυσής Αυγής αλλά και τις εντολές που είχαν δοθεί στο μνημόσυνο για τον θάνατο των δύο αστυνομικών της ΔΙΑΣ, στις 2 Μαρτίου, οπότε και εκδιώχθηκαν οι κ.κ. Κασιδιάρης αλλά και Παναγιώταρος. Η παρουσία του κ. Κασιδιάρη το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ήταν σε μία αμιγώς θρησκευτική τελετή όμως, σε έναν χώρο των ίδιων των υπηρεσιών οι οποίες ερευνούν της υπόθεση της Χρυσής Αυγής».

H απάντηση του Η. Κασιδιάρη
«Επειδή πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται πρέπει να σας πω ότι εγώ επέλεξα να κάνω Ανάσταση στην συγκεκριμένη εκκλησία διότι εκεί, στο 7ο δημοτικό διαμέρισμα, είναι η εκλογική μου περιφέρεια μιας και είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και επίσης είναι πολύ κοντά στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος. Κατά τον ίδιο τρόπο βρέθηκα τις προηγούμενες ημέρες και σε άλλες εκκλησίες του Δήμου Αθηναίων όπως για παράδειγμα στον Άγιο Παύλο, στον Άγιο Λουκά, την Μεγάλη Παρασκευή στον Άγιο Παντελεήμονα, έτσι την Ανάσταση επέλεξα να πάω στον ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.
Η αλήθεια είναι πως όταν πήγα υπήρξε μια κινητικότητα από την πλευρά των αστυνομικών που παραβρίσκονταν στην εκκλησία. Είναι δίπλα η σχολή αξιωματικών και όπως αντιλαμβάνεστε πηγαίνουν αρκετοί αστυνομικοί. Όμως ειλικρινά δεν γνωρίζω αν αυτή η αναστάτωση είχε να κάνει με το πρόσωπό μου. Δεν νομίζω να με θεωρούν τρομοκράτη. Μετά από όσα έγιναν και μετά τις σκευωρίες εναντίον μου που κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος, ε δεν νομίζω να με θεωρούν τρομοκράτη».
Εντύπωση προκάλεσε πως μόλις εισήλθαν οι Συναγωνιστές στην εκκλησία από τη Λειτουργία αποχώρησε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. «Όμως και πάλι σας λέω δεν ξέρω αν ο άνθρωπος έφυγε, επειδή πήγα εγώ. Μπορεί να είχε κάποια υποχρέωση. Εγώ πάντως δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να του ευχηθώ καλή επιτυχία και στα νέα του καθήκοντα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης