Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard & Poor's - Αξιολογεί με B το ομόλογο των 500 εκατ. της ΔΕΗ, μια βαθμίδα υψηλότερα από το Β- της Ελλάδας

tags :
Standard & Poor's - Αξιολογεί με B το ομόλογο των 500 εκατ. της ΔΕΗ, μια βαθμίδα υψηλότερα από το Β- της Ελλάδας
Το 50% του ποσού που θα αντληθεί από το ομόλογα προορίζεται για τη μερική αποπληρωμή του κοινοπρακτικού δανείου των 2,2 δισ. της ΔΕΗ
Αξιολόγηση B αποφάσισε να δώσει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's για την έκδοση ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ που προωθεί η ΔΕΗ.
Όπως αναφέρει στη σχετική έκθεσή που δημοσιοποίησε η S&P, αποφάσισε να δώσει την αξιολόγηση Β για το ομόλογο των 500 εκατ. (senior unsecured notes) της ΔΕΗ με συνδυασμό λήξεων 2017 και 2019.
Όπως εξηγεί η Standard & Poor's, η ΔΕΗ αναμένεται να κάνει χρήση περίπου του 50% του ποσού που θα αντλήσει από το ομόλογο των 500 εκατ. ευρώ, προκειμένου να δρομολογήσει τη μερική προπληρωμή του 5ετούς κοινοπρακτικού δανείου ύψους 2,2 δισ. που έχει συνάψει με τις ελληνικές τράπεζες.
Το υπόλοιπο ποσό αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση της εταιρείας, αλλά και για άλλους γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Τι ανέφερε από νωρίς το www.bankingnews.gr

Ξεκινά τη διαδικασία για την έκδοση ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ η ΔΕΗ - Στο 5,8% εκτιμάται το επιτόκιο
Στην προσφορά ομολόγου (“Senior Notes”) ύψους 500 εκατ. ευρώ με συνδυασμό Ομολογιών (“Senior Notes”) λήξεως το 2017 και Ομολογιών (“Senior Notes”) λήξεως το 2019 (οι «Ομολογίες») προχωρά θυγατρική της ΔΕΗ, Public Power Corporation Finance.
Οι Ομολογίες θα τελούν υπό την πλήρη και ανεπιφύλακτη εγγύηση της ΔΕΗ Α.Ε.
Οι Ομολογίες πρόκειται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στη Διεθνή Χρηματιστηριακή Αγορά (“Global Exchange Market”) του Χρηματιστηρίου της Ιρλανδίας.
Τα έσοδα από την έκδοση και πώληση των Ομολογιών θα χρησιμοποιηθούν για την μερική προπληρωμή υφιστάμενων δανείων, για τη χρηματοδότηση κεφαλαιουχικών και γενικών εταιρικών δαπανών και για την πληρωμή των αμοιβών και εξόδων που σχετίζονται με την προσφορά και την πώληση των Ομολογιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του www.bankingnews.gr, το εκτιμώμενο επιτόκιο αναμένεται κοντά στο 5,8%.
Το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο και θα καλυφθεί ο στόχος της ΔΕΗ να αντλήσει ρευστότητα και με επιτόκιο λογικό 5,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης