Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Financial Times - Φόβος και τρόμος για την ΕΚΤ τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής - Προς νέο μηχανισμό ελέγχου των τραπεζών της ευρωζώνης

tags :
Financial Times - Φόβος και τρόμος για την ΕΚΤ τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής - Προς νέο μηχανισμό ελέγχου των τραπεζών της ευρωζώνης
Oι παράμετροι για τα τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών θα κοινοποιηθούν την Τρίτη από την ΕΒΑ (European Banking Authority)
Τη δημιουργία νέου μηχανισμού ελέγχου της ευρωστίας των τραπεζών της ευρωζώνης επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εν μέσω ανανεωμένων φόβων για "διαρροές" εκ μέρους των επενδυτών το διάστημα του καλοκαιριού.
Οι τραπεζίτες της ΕΕ την Πέμπτη αναμένεται να επαναλάβουν την πρόθεση να δημοσιευθούν τέλη Οκτωβρίου τα αποτελέσματα του ελέγχου των τραπεζών της Ένωσης, ακριβώς για να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο.
Η ΕΚΤ, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, πραγματοποιεί εκτεταμμένες διαπραγματεύσεις, προκειμένου να βρει τον καλύτερο τρόπο ώστε να χειριστεί τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της αναθεώρησής της επί των στοιχείων ενεργητικού του τραπεζικού κλάδου (Asset Quality Review), που θα συνδυαστεί με τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των stress tests.
Οι αρμόδιες αρχές αναμένεται να κοινοποιήσουν όποιες "τρύπες" στους ισολογισμούς των ευρωπαϊκών τραπεζών τέλη Οκτωβρίου, καθώς πρόκειται για ένα φλέγον ζήτημα, το οποίο επισήμαναν και οι Γερμανοί τραπεζίτες σε συνάντησή τους με την Daniele Nouy, επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού SSM.
Αξιωματούχοι της ΕΚΤ εδώ και καιρό εργάζονται, ώστε να "φέρουν" ομαλά το ζήτημα σε επενδυτές και αρχές, αν χρειαστεί να ληφθούν μέτρα.
Την Τρίτη η κεντρική τράπεζα της ΕΕ αναμένεται να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα κάλυψης των "μαύρω τρυπών" στα τραπεζικά κεφάλαια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης