Τελευταία Νέα
Bank Insider

Ευρωπαϊκό debate - «Έπρεπε να αποσαφηνιστεί πως η Ελλάδα δεν θα αποχωρούσε από το ευρώ» παραδέχεται ο υποψήφιος των Φιλελευθέρων

Ευρωπαϊκό debate - «Έπρεπε να αποσαφηνιστεί πως η Ελλάδα δεν θα αποχωρούσε από το ευρώ» παραδέχεται ο υποψήφιος των Φιλελευθέρων
Εκ νέου απών ο Αλέξης Τσίπρας
Ένα ακόμη τηλεοπτικό debate μεταξύ των υποψήφιων προέδρων της Κομισιόν διεξήχθη σήμερα, με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει ωστόσο, εκ νέου «απών».
Ειδικότερα, στο debate, το οποίο διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, συμμετείχαν ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών, M. Schulz, ο υποψήφιος του Λαϊκού Κόμματος, J.C. Juncker, o υποψήφιος των Φιλελευθέρων, Guy Verhofstadt και των υποψήφιο των Πρασίνων José Bové.
Αναφερόμενοι στην Ελλάδα και την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, ο υποψήφιος των Φιλελευθέρων υποστήριξε έγιναν τρία σοβαρά λάθη: «δεν ελέχθη ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα δεν επρόκειτο να βγει ποτέ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έγινε αμέσως πραγματικότητα η τραπεζική ένωση και δεν εφαρμόσθηκε επίσης άμεσα μια στρατηγική οικονομικής ανάπτυξης».
Παράλληλα, ο J.C. Juncker τόνισε πως η Κομισιόν δεν έκανε μεγάλα λάθη, αλλά θα ήταν καλύτερα η λύση να βρεθεί εντός των Συνθηκών».
«Δόθηκε μια γρήγορη απάντηση, αλλά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μετέτρεψε την εξαίρεση σε κανόνα, δημιουργώντας την Τρόικα. Η Κομισιόν δεν έδωσε μάχη για να βρεθεί λύση χωρίς την δημιουργία ενός νέου οργάνου» υπογράμμισε παράλληλα, ο M. Schulz.
Παράλληλα, ο υποψήφιος των Πρασίνων διαμήνυσε πως «το να δοθούν απαντήσεις διαμέσου της Τρόικας αποτέλεσε, σαφέστατα, σφάλμα. Δεν υπήρξε δημοκρατικός έλεγχος και για αυτό τον λόγο ακριβώς, η δράση της Τρόικας έχει προκαλέσει τόσο έντονη δυσαρέσκεια».

Martin Schulz
Επιθυμώ να εκλεγώ πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χάρη στη δημοκρατική ψήφο των πολιτών. Ένα από τα κύρια προβλήματα είναι ότι οι κερδοσκόποι βγάζουν δισεκατομμύρια, αλλά δεν πληρώνουν φόρους. Τις αρνητικές αυτές συνέπειες τις πληρώνουν οι πολίτες.
Οι δυο κύριες προτεραιότητές μου θα είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η ανάπτυξη. Η μείωση δηλαδή της ανεργίας, ιδίως για τις γυναίκες και τους νέουw.

J.C. Juncker
Απορρίπτω την αντιπαράθεση ανάμεσα σε νέους και γέρους, σε Βορρά και Νότο. Η εκστρατεία μου βασίζεται, κυρίως, στην προσπάθεια να μην παραδοθεί η Ευρώπη στους λαϊκιστές»

Guy Verhofstadt
Η Νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα πρέπει να λειτουργεί, πλέον, ως γραμματεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Για να ξεπερασθεί η οικονομική κρίση απαιτείται περισσότερη ολοκλήρωση, για να κερδηθεί η μάχη κατά των λαϊκισμών, του εθνικισμού και του ευρωσκεπτικισμού.

José Bové
Χρειαζόμαστε μια πιο ισχυρή Ευρώπη, για να δοθεί μια νέα ελπίδα και στον λαό της Ουκρανίας.
Όλο και περισσότεροι λαοί υποφέρουν λόγω της Τρόικας και για τον λόγο αυτό χρειάζεται μια νέα, πολιτικού χαρακτήρα, όχι τεχνοκρατική Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης