Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Άλλη μία θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα – Στο 69% ο… αντισημιτισμός των Ελλήνων – Μόλις στο 4% στην Σουηδία!

tags :
Άλλη μία θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα – Στο 69% ο… αντισημιτισμός των Ελλήνων – Μόλις στο  4% στην Σουηδία!
Στο Λάος το χαμηλότερο επίπεδο του αντισημιτισμού
Στην πρώτη θέση της αντιεβραϊκής στάσης μεταξύ των χωρών του δυτικού κόσμου κατατάσσεται η Ελλάδα, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε αυτές τις ημέρες από την  Anti-Defamation League.
Σύμφωνα με την έρευνα ο αντισημιτισμός παραμένει διαδεδομένος σε όλο τον κόσμο με έναν στους τέσσερις ενήλικες που ερωτήθηκαν σε μια νέα διεθνή μελέτη να εκφράζουν αντι - εβραϊκά συναισθήματα.
Σύμφωνα με τον δείκτη ADL Global 100, το χαμηλότερο επίπεδο του αντισημιτισμού εντοπίζεται στο Λάος, με μόλις 0,2% του πληθυσμού να εκφράζουν τέτοιες απόψεις.
Το υψηλότερο επίπεδο του αντισημιτισμού βρέθηκε στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα με το ποσοστό να φτάνει στο 93%.
Η Ελλάδα είναι η χώρα με την πιο αντιεβραϊκή στάση στην Δυτική Ευρώπη, με το 69% των ενηλίκων που συμμετείχαν στην έρευνα να εκφράζουν τέτοιες απόψεις και η Σουηδία, με 4%, να είναι η λιγότερο αντιεβραϊστές. Στις Ηνωμένες Πολιτείες το 9% των ερωτηθέντων εξέφρασε αντισημιτικές απόψεις.
Ο διευθυντής της ADL, Abraham H. Foxman ανέφερε ότι σχετικά με τα ευρήματα για την Ελλάδα είχε ήδη δεχτεί μια πρόσκληση από τον πρωθυπουργό της χώρας για να συζητήσουν πιθανές λύσεις, αλλά χωρίς να δώσει λεπτομέρειες επί αυτού του θέματος.
Στην έρευνα ερωτήθηκαν 53.100 ενήλικες σε 102 χώρες, με χρηματοδότηση από τον φιλάνθρωπο Leonard Stern.
Το περιθώριο σφάλματος της δειγματοληψίας είναι συν ή μείον 0,97 ποσοστιαίες μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης