Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank - Ευρώπη δύο ταχυτήτων δείχνουν οι εκτιμήσεις για ΑΕΠ και πληθωρισμό στην Ευρωζώνη - Θα παραμείνει σε υφεσιακό σπιράλ η Ελλάδα

tags :
Danske Bank - Ευρώπη δύο ταχυτήτων δείχνουν οι εκτιμήσεις για ΑΕΠ και πληθωρισμό στην Ευρωζώνη - Θα παραμείνει σε υφεσιακό σπιράλ η Ελλάδα
Έκπληξη προκαλούν οι προοπτικές για την Ολλανδία
Το μέτρο αποτίμησης του κινδύνου του αποπληθωρισμού με βάση τις εκτιμήσεις για τα βασικά μεγέθη της οικονομίας δημοσιοποίησε σήμερα η Danske Bank, τοποθετώντας την Ελλάδα στην πρώτη θέση του κινδύνου (άλλωστε αυτός ήταν και ο στόχος της πολιτικής που ακολουθείται) και τη Γερμανία στην τελευταία θέση.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Danske Bank ειδικά για την Ελλάδα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα διαμορφωθεί στο -1,8%, καθώς η πορεία της οικονομίας θα επιβεβαιώσει και φέτος την ύφεση, κατά -0,6% μάλιστα.
Η Danske Bank εκτιμά ότι οι μισθοί θα συνεχίσουν να συρρικνώνονται κατά 8,9%, ενώ και η ανεργία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.
Έκπληξη προκαλεί ωστόσο το γεγονός ότι ο κίνδυνος αποπληθωρισμού για την Ολλανδία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος, αφού εκτιμάται ύφεση -1,7%, παρά το γεγονός ότι η ανεργία θα παραμείνει ελεγχόμενη.



Ακολουθούν όπως φαίνεται και στον πίνακα η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και Ιρλανδία, ενώ μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος για Φινλανδία, Βέλγιο, Αυστρία και Γερμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης