Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs - Η επόμενη μέρα... - Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επέφερε δραματικές αλλαγές, αφού το οικονομικό πρόγραμμα τείνει προς το τέλος του

Goldman Sachs - Η επόμενη μέρα... - Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επέφερε δραματικές αλλαγές, αφού το οικονομικό πρόγραμμα τείνει προς το τέλος του
Εάν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές είναι χαμηλότερα του 6%, τότε θα τεθεί υπό αμφισβήτηση ο Ευ. Βενιζέλος
Συνέχιση του ράλι των ελληνικών μετοχών και ομολόγων προβλέπει η Goldman Sachs, υπό τη βασική προϋπόθεση όμως πως δεν θα υπάρξει αλλαγή στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας.
Παρακολουθώντας στενά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, η αμερικανική τράπεζα επιχειρεί να παρουσιάσει όλα τα πιθανά σενάρια της επόμενης μέρας των εκλογών:
- Εάν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές είναι χαμηλότερα του 6%, τότε θα τεθεί υπό αμφισβήτηση ο Ευ. Βενιζέλος, βουλευτές θα αποχωρήσουν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και θα αυξηθεί ο κίνδυνος πρόωρων εκλογών.
- Εάν το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ αποδειχθεί ισχυρό - με ποσοστά κοντά στο 30% - τότε η αξιωματική αντιπολίτευση θα αποκτήσει τη δύναμη να εκβιάσει την κυβέρνηση για πρόωρες εκλογές.
"Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προκαλούσε δραματικές αλλαγές στην ελληνική πολιτική ζωή. Το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα τείνει προς το τέλος του. Υπό το πρίσμα αυτό, δεν θα ωφελήσει τον ΣΥΡΙΖΑ μια μετωπιική σύγκρουση με την Ευρωζώνη", εξηγεί η Goldman Sachs.
Tαυτόχρονα, η αμερικανική τράπεζα προειδοποιεί πως τη δεδομένη στιγμή δεν συμφέρει την ελληνική οικονομία μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, καθώς θα επανέφερε στο προσκήνιο το ρίσκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης