Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Aνασχηματισμός μετά τις 19/6 - Φουντώνει η ονοματολογία - Εξετάζονται τα κριτήρια επιλογής για τον διοικητή της ΤτΕ

Aνασχηματισμός μετά τις 19/6 - Φουντώνει η ονοματολογία - Εξετάζονται τα κριτήρια επιλογής για τον διοικητή της ΤτΕ
Δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών, προέχει η σταθερότητα της κυβέρνησης το μήνυμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά
Στο τελευταίο 10ήμερο του Ιουνίου και συγκεκριμένα μετά το Eurogroup της 19ης Ιουνίου τοποθετεί χρονικά η κυβέρνηση τον επικείμενο ανασχηματισμό, προκειμένου να συμπέσει και με την ολοκλήρωση της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ. Η ονοματολογία για το νέο κυβερνητικό σχήμα έχει ήδη φουντώσει, ενώ αναμένεται να κορυφωθεί εντός των ερχόμενων ημερών.
Ο ανασχηματισμός αλλά και τα κριτήρια επιλογής του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος βρέθηκαν στο επίκεντρο της δίωρης σύσκεψης που είχαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος.

Φουντώνει η ονοματολογία - Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν σε τρία από τα πιο νευραλγικά υπουργεία της κυβέρνησης και συγκεκριμένα στα υπουργεία Ανάπτυξης, Εργασίας και Υγείας.
Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον Κ. Χατζηδάκη να αφήνει το υπουργείο Ανάπτυξης και να προορίζεται για υποψήφιος Επίτροπος της Ελλάδας για την Κομισιόν.
Παράλληλα, σχεδόν βέβαιη αναμένεται η μετακίνηση του υπουργού Υγείας, Α. Γεωργιάδη και του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση. Και οι δυο τους αναμένεται να αλλάξουν χαρτοφυλάκιο μετά τον ανασχηματισμό.
Ο Νίκος Δένδιας, φέρεται να θέλει να αποχωρήσει από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, κάθως έχει υποστεί σημαντική «φθορά» εξαιτίας της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως στο νέο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να μετάσχει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Α. Λοβέρδος.
Την ίδια στιγμή ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο μετακίνησης  του Κυριάκου Μητσοτάκη από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Η είσοδος του Μάκη Βορίδη στο κυβερνητικό σχήμα φέρεται πως έχει συζητηθεί, ωστόσο δεν αντιμετωπίζεται θετικά από το ΠΑΣΟΚ.

Βενιζέλος - Καμία συζήτηση σε βάθος για τον διοικητή της ΤτΕ
Όπως επιβεβαίωσε ο Ευ. Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό συζήτησαν τα κριτήρια επιλογής του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, ωστόσο δήλωσε ότι δεν έκαναν συζήτηση εις βάθος επί του θέματος.
"Δεν συζητήσαμε εις βάθος για τον διοικητή της ΤτΕ", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος για να διευκρινίσει όμως πως "Επιβεβαιώσαμε τα κριτήρια για την επιλογή του διοικητή της ΤτΕ".
"Με τον πρωθυπουργό συζητήσαμε το αποτέλεσμα των εκλογών και τα μηνύματα της κάλπης", ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος για να επαναλάβει πως "Με ασφάλεια και σταθερότητα πρέπει να ολοκληρώσουμε την έξοδο από την κρίση".
"Θα αναλάβουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες", επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, επιβεβαιώνοντας πως μια από αυτές τις πολιτικές πρωτοβουλίες θα είναι και ο ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος.
Όπως εξήγησε ο κ. Βενιζέλος, δεν συνιστά χρονικό κριτήριο για τον ανασχηματισμό η ελληνική προεδρία της Ε.Ε. "Ο ανασχηματισμός θα πραγματοποιηθεί με πολιτικούς όρους, όχι δημοσιογραφικούς όρους. Όμως πρέπει πρώτα να δούμε τις υποχρεώσεις με την προεδρία", τόνισε, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς πως ο ανασχηματισμός δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν τα τέλη Ιουνίου.

Σαμαράς στον Παπούλια - Η κυβέρνηση θα τα καταφέρει
Το μεσημέρι της Πέμπτης δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ.Παπούλια έγινε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Στον διάλογό του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση θα τα καταφέρει, ενώ τόνισε ότι η σταθερότητα αποτελεί "κλειδί" για την πορεία της χώρας.  
«Λείπουν ορισμένα βήματα ακόμη και θα τα διανύσουμε και αυτά για να τελειώσει οριστικά αυτό το άγχος, αυτός ο εφιάλτης αυτής της πολύ επώδυνης πορείας που έζησε όλος ο ελληνικός λαός. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη, γιατί μέσα από αυτήν θα διορθώσουμε τις πολλές αδικίες που έχουν γίνει. Αυτή είναι η συνεχής προσπάθεια της κυβέρνησης, αυτό είναι και το προσωπικό στοίχημα το δικό μου. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε» υπογράμμισε ο κ.Σαμαράς.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ευχήθηκε να πάνε όλα κατ΄ευχήν, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση και ιδιαίτερα η ανεργία των νέων.
"Χαίρομαι γιατί η Ευρώπη ξυπνάει για να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα μεγάλα προβλήματα και να συμφιλιωθεί με τους λαούς της", τόνισε ο Κ. Παπούλιας.
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες, στον απόηχο των ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι το κλίμα είναι θετικό για την Ελλάδα ενώ υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι πλέον αναγνωρίζονται οι μεγάλες θυσίες και οι προσπάθειες του ελληνικού λαού.
Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισημάνει ότι η κυβέρνηση πήρε το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες στην κάλπη, αλλά θα υποστηρίξει ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών και ότι δεν αμφισβητείται τόσο η νομιμοποίηση όσο και η σταθερότητα της κυβέρνησης.
Αντιθέτως ο κ.Σαμαράς εκτιμάται ότι θα επισημάνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι αυτό που προέχει είναι η σταθερότητα της κυβέρνησης προκειμένου να συνεχιστεί το κυβερνητικό έργο, το οποίο αποσκοπεί στην έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.

Πρώτη ενημέρωση: 08:52, Πέμπτη 29 Μαϊου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης