Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πως η χρήση της λέξης «Grexit» από τα social media επιδείνωσε την ευρωπαϊκή κρίση! - Έρευνα Ελλήνων και Βρετανών οικονομολόγων

Πως η χρήση της λέξης «Grexit» από τα social media επιδείνωσε την ευρωπαϊκή κρίση! - Έρευνα Ελλήνων και Βρετανών οικονομολόγων
«Η εμφάνιση της λέξης Grexit στα social media δικαιολογεί την εκτίναξη των spread της Ελλάδας»
Στην ευρεία… χρήση της λέξης «Grexit» από τα social media, αποδίδεται η εμβάθυνση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους!
Τα άνωθεν τουλάχιστον, αποφαίνεται έρευνα Ελλήνων και Βρετανών οικονομολόγων, οι οποίοι εξετάζοντας τα social media, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η ευρεία χρήση της λέξης «Grexit» ενέτεινε την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, κατά την κρίσιμη περίοδο του 2012.
Ειδικότερα, ερευνητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ μέτρησαν την εμφάνιση της λέξης «Grexit» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περίοδο του 2012. Μάλιστα, συμπέραναν πως η συχνότητα εμφάνισης της συγκεκριμένης λέξης επηρέασε αρνητικά την τρέχουσα κρίση της Ευρωζώνης.
«Η εμφάνιση της λέξης Grexit στα social media δικαιολογεί την εκτίναξη των spread της Ελλάδας, κατά την κρίσιμη περίοδο του 2012» αναφέρεται στη σχετική έρευνα.
Μάλιστα, το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και για την Ιρλανδία, όπου η ραγδαία άνοδος του κόστους δανεισμού της χώρας αποδίδεται στο ρόλο των… site!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης