Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ορισμένοι ανόητοι ζητούν να εξεταστούν από ψυχιάτρους οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής…ενώ μικρό μέρος της ανυπόληπτης δικαιοσύνης οργιάζει

Ορισμένοι ανόητοι ζητούν να εξεταστούν από ψυχιάτρους οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής…ενώ μικρό μέρος της ανυπόληπτης δικαιοσύνης οργιάζει
Η κρίση στην Ελλάδα έχει πλήξει όλο τον κοινωνικό ιστό και μεταξύ αυτών και τον θεσμό της δικαιοσύνης
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, διαβάζουμε πολλά άρθρα αναλύσεις παραγόντων, ημιπαραγόντων και όσων πιστεύουν ότι έχουν άποψη για τα πάντα αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής πρέπει να εξεταστούν από ψυχιάτρους».
Τα επιχειρήματα αυτού του τύπου αποτελούν απόδειξη ήττας, στην ουσία της υπόθεσης καθώς όταν οι επικριτές της Χρυσής Αυγής καταφεύγουν σε τέτοιου τύπου επιχειρήματα σημαίνει ότι η αποθήκη πυρομαχικών - επιχειρημάτων εξαντλήθηκε.
Το βασικό αντεπιχείρημα που θα μπορούσε να προβληθεί είναι ότι οι 536 χιλιάδες έλληνες πολίτες που ψήφισαν την Χρυσή Αυγή το 2014…..πριν 3 ή 4 χρόνια ψήφιζαν κάποιο άλλο κόμμα.
Πως λοιπόν αυτοί που ψήφιζαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ ή άλλα κόμματα ήταν υγιείς πνευματικά πριν 3-4 χρόνια και τώρα που ψηφίζουν Χρυσή Αυγή ομαδικά 536 χιλιάδες απέκτησαν ψυχολογικό πρόβλημα;
Προφανώς το επιχείρημα περί ψυχιάτρων είναι γελοίο και γελοίοι όσοι το επικαλούνται.
Το πρόβλημα όμως δεν είναι τι υποστηρίζει ο κάθε ανόητος.
Το πρόβλημα είναι αλλού.
Ο Παπακωσταντίνου πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ενώ στοχοποιήθηκε ξεκάθαρα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τελικώς δεν του επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος.
Ο Κοντομηνάς ενεπλάκηκε σε σκάνδαλο όπως είχε αναφέρει και η εισαγγελέας Παπανδρέου δεν προφυλακίστηκε και του επιβλήθηκε μεγάλη εγγύηση….που ζητούσε να μειωθεί.
Ο Φιλιππίδης του ΤΤ επίσης στοχοποιήθηκε από την εισαγγελέα Παπανδρέου αλλά με εγγύηση δεν προφυλακίστηκε.
Ο Παπαντωνίου στοχοποιήθηκε αλλά δεν υπήρξε κάποια τιμωρία.  
Πολλοί πολιτικοί, στελέχη που ενεπλάκησαν με δομημένα και διασπάθισαν δημόσιο χρήμα δεν έχουν προφυλακιστεί.
Δεν γνωρίζουμε αν έχουν προβεί σε παράνομες πράξεις και προφανώς διαθέτουν το τεκμήριο αθωότητας όπως κάθε πολίτης, θα σκεφθείτε όλοι και ορθά.
Όμως όχι για όλους τους πολίτες.
Η πεποίθηση που κυριαρχεί και αυτό αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την δημοκρατία και το σύνταγμα είναι ότι όλοι μπορούν να επικαλεστούν το τεκμήριο αθωότητας πλην των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν προφυλακιστεί με σαθρό κατηγορητήριο ενώ η στάση της δικαιοσύνης για τον ανεξάρτητο βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο προερχόμενο από την Χρυσή Αυγή και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρβανίτη αποδεικνύουν ότι η δικαιοσύνη….όχι απλά αμφισβητείται αν όντως πράττει δίκαια αλλά υπάρχουν πλέον υπόνοιες ότι προκαλεί με την στάση της το Σύνταγμα.
Ο Αλεξόπουλος με πύρινους λόγους κατά τον Σαμαρά πολύ σκληρούς αθωώνεται γιατί ανεξαρτητοποιήθηκε.
Ο Αρβανίτης επειδή παραμένει στην Χρυσή Αυγή και επειδή δεν έχουν κανένα στοιχείο εις βάρος του, πήραν την προκλητική και απαράδεκτη απόφαση να του απαγορεύσουν συμμετοχή σε οποιαδήποτε δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής.
Η απόφαση δεν είναι μόνο γελοία αποδεικνύει ότι μικρό μέρος της δικαιοσύνης όχι μόνο δεν τιμά τον όρκο του αλλά είναι υποχείριο μηχανισμών.
Προσέξτε δεν μπορεί να κατηγορηθεί συλλήβδην η δικαιοσύνη ως καταρρέουσα θεσμικά, ως εκφυλισμένη, ως διαβρωμένη, ως πολιτικά υποκινούμενη.
Όμως μπορεί να κατηγορηθεί ένα μέρος της δικαιοσύνης ότι όχι μόνο δεν τιμά το όρκο για να απονέμει δικαιοσύνη αλλά προκαλεί το λαϊκό αίσθημα με την στάση της και πλέον καθίσταται αναξιόπιστη και ανυπόληπτη.
Δυστυχώς αυτό αποτελεί μια πικρή αλήθεια.
Φαίνεται λοιπόν ότι όπως όλοι οι θεσμοί της Ελλάδος έτσι και η δικαιοσύνη περνάει κρίση.
Άπαξ και η μέρος της δικαιοσύνης μολύνει την δημοκρατία θα πρέπει να υπάρξει ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών ώστε να ξεκινήσει εσωτερική κάθαρση και το κυριότερο να αφήσουν την πλειοψηφία των έντιμων δικαστών να απονείμουν δικαιοσύνη κατά τους νόμους και την συνείδηση.
Όμως για να υπάρξει κάθαρση δεν μπορεί η δικαιοσύνη να είναι εξαρτημένη από την κυβέρνηση.
Όσο υπάρχει αυτή η ώσμωση η έννοια της δικαιοσύνης θα είναι σχετική.

Πρώτη ενημέρωση: 08:14, Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης