Τελευταία Νέα
old

Μυστική επίσκεψη του Soros στην Ελλάδα με στόχο το real estate - Eξετάζει επενδύσεις 100 με 150 εκατ.

Μυστική επίσκεψη του Soros στην Ελλάδα με στόχο το real estate - Eξετάζει επενδύσεις 100 με 150 εκατ.
Aποκλειστικό: O George Soros ενδιαφέρεται και επίσημα πλέον για οποιαδήποτε ευκαιρία στο τουριστικό «κομμάτι»
Κατέφθασαν χθες στην Αθήνα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.bankingnews.gr, στελέχη του fund του μεγαλοεπενδυτή και μέχρι πρότινος ανθρώπου που προέβλεπε την έξοδο της χώρας από το ευρώ, George Soros.
Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη των εκπροσώπων του fund του μεγαλοπενδυτή στη χώρα μας, οι οποίοι είχαν επαφές με παράγοντες της αγοράς (εταιρείες διαχείρισης ακινήτων κλπ) προκειμένου να ξεκινήσει η δραστηριοποίηση του στην ελληνική αγορά και ειδικότερα στον τομέα του real estate.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του www.bankingnews.gr, ο George Soros ενδιαφέρεται και επίσημα πλέον για οποιαδήποτε ευκαιρία στο τουριστικό «κομμάτι» αλλά και σε κάθε άλλου είδους επένδυση στον τομέα της αξιοποίησης και διαχείρισης ακινήτων.
Στελέχη της αγοράς αναφέρουν ότι η έλευση του μεγαλοεπενδυτή στη χώρα μας δείχνει ότι πλέον η κατάσταση στην Ελλάδα έχει αλλάξει ριζικά… η οικονομία βελτιώνεται και η Ελλάδα βρίσκεται πολύ μακριά πλέον από το ενδεχόμενο εξόδου από τη ζώνη του ευρώ.  
Να σημειωθεί ότι ο Soros είχε επισκεφτεί τη χώρα μας τον περασμένο Απρίλιο όπου παρέθεσε γεύμα σε 80 άτομα, μεταξύ των οποίων υπουργοί, τραπεζίτες, εφοπλιστές και άλλοι σημαντικοί παράγοντες της αγοράς.
Μάλιστα σε εκείνο το γεύμα ο George Soros μίλησε για βελτίωση της ελληνικής οικονομίας και εμφανίσθηκε πρόθυμος να συμβάλλει επενδυτικά στην ανάκαμψή της.
Ο μεγαλοεπενδυτής σχεδιάζει να ρίξει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στο κομμάτι του real estate, το οποίο και θεωρεί ότι έχει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης με μεγάλα περιθώρια κέρδους.
Εκτός πάντως από τα σημάδια βελτίωσης που εμφανίζει η ελληνική οικονομία - με αποτέλεσμα πλήθος επενδυτικών funds να καταφθάνουν στη χώρα  μας (Paulson, Άραβες κλπ) - τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει σημαντικές ανατροπές στον τομέα του τουριστικού real estate, μέσα και από το τελευταίο νομοσχέδιο που πέρασε στη Βουλή στα τέλη Ιουνίου.
Με βάση τις τροποποιήσεις του νομοσχεδίου, απλοποιείται η διαδικασία πώλησης των τουριστικών κατοικιών που θα κτίζονται μέσα στα λεγόμενα condo hotels, δηλαδή σε αναπτύξεις που περιλαμβάνουν πεντάστερα ξενοδοχεία, γκολφ, συνεδριακό κέντρο, μαρίνα κ.λπ. μαζί με τουριστικά καταλύματα που μπορούν να πωληθούν ή να μισθωθούν για πολλά χρόνια.
Με τις παραπάνω αλλαγές εκτιμάται ότι η Ελλάδα θα μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό για εκατομμύρια επισκέπτες απ' όλον τον κόσμο που αναζητούν καλό προϊόν στη χώρα μας, είτε για να ενοικιάσουν είτε για να αγοράσουν.

E. M.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης