Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) – Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την αναβάθμιση του Δημοσίου – Επιδιώκει τη διατήρηση των πελατειακών, κομματικών αντιλήψεων

Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) –  Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την αναβάθμιση του Δημοσίου – Επιδιώκει τη διατήρηση των πελατειακών, κομματικών αντιλήψεων
Ιερό το δικαίωμα στην απεργία, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τη διαδικασία αξιολόγησης στο Δημόσιο εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατόπιν της συνάντησης που είχε με την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.
Ο κ.Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν την ενδιαφέρει η αναβάθμιση του Δημοσίου και ότι δεν επιθυμεί να αντιμετωπίσει τις δυσλειτουργίες του δημόσιου τομέα αλλά ότι αντίθετα κινείται στην αναπαραγωγή του πελατειακού, κομματικού κράτους.
«Η συγκυβέρνηση Σαμαρά δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει ένα δημόσιο τομέα που θα ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες. Δεν ενδιαφέρεται να αντιμετωπίσει τις δυσλειτουργίες του δημόσιου τομέα και να δημιουργήσει μια δημόσια διοίκηση που θα απεμπλακεί από το πελατειακό κράτος και θα αντιμετωπίζει τις κοινωνικές ανάγκες του πολίτη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι «για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να αναπαράξουν και να διευρύνουν την ίδια πελατειακή αντίληψη, την κομματική αντίληψη που δημιούργησε τις σημερινές στρεβλώσεις».
«Η αξιολόγηση είναι το όχημα όχι για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα την οποία έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, αλλά είναι το όχημα προκειμένου να εκδιώξουν από το δημόσιο τομέα όσους δημόσιους λειτουργούς δεν συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις, όσους δημόσιους λειτουργούς δεν πειθαρχούν στη στενή παλαιοκομματική αντίληψη της υπηρέτησης της μνημονιακής πολιτικής», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Στην πραγματικότητα, κάποτε οι “μαυρογιαλούροι” έταζαν προσλήψεις και ρουσφέτια για να ενταχθούν κάποιοι στο δημόσιο τομέα. Σήμερα, τάζουν ρουσφέτια για να μην βγουν κάποιοι από το δημόσιο τομέα. Και, ταυτόχρονα, η πελατειακή αντίληψη θα συνεχίζει και για εντάξεις και ρουσφέτια από το παράθυρο. Διότι, σήμερα το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας είναι η τεράστια ανεργία. Και αυτό δεν αντιμετωπίζεται μέσα από τη συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών και μέσα από ένα μη αξιοκρατικό κράτος», τόνισε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος προανήγγειλε ένα ευρύτατο πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο για τη διεκδίκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος απεργίας.
«Η απόφαση για την κατάργηση στην ουσία του δικαιώματος στην απεργία είναι μια απόφαση που μας βρίσκει καθολικά αντίθετους. Το ιερό δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Καμία εκτελεστική ή δικαστική εξουσία δεν δικαιούται να καταστρατηγήσει το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας. Το δικαίωμα στην απεργία κατακτήθηκε μέσα από σκληρούς αγώνες και ας το γνωρίζουν καλά ότι δεν πρόκειται να το αφαιρέσουν με μια απόφαση δικαστηρίου» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης