Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Euroxx: Ξεκινά κάλυψη για την Άνεμος με σύσταση overweight και τιμή στόχο τα 2 ευρώ - Θα επωφεληθεί από τη βελτίωση του outlook της οικονομίας

Euroxx: Ξεκινά κάλυψη για την Άνεμος με σύσταση overweight και τιμή στόχο τα 2 ευρώ - Θα επωφεληθεί από τη βελτίωση του outlook της οικονομίας
Oι ολοένα και βελτιούμενες συνθήκες ρευστότητας είναι ικανές να στηρίξουν τα επιχειρηματικά σχέδια της εταιρείας
Την έναρξη κάλυψης της μετοχής της Ελληνικής Τεχνοδομικής Άνεμος, της πρώτης εισαγωγής στο ΧΑ μετά από πέντε χρόνια, ανακοινώνει η Euroxx σε σημερινή έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Low Risk High Growth Business Model".
H χρηματιστηριακή ξεκινά την κάλυψη της μετοχής με σύσταση overweight και τιμή στόχο τα 2,00 ευρώ.
Όπως επισημαίνει η Euroxx, στην έκθεσή της, η Άνεμος συνιστά, στην τρέχουσα συγκυρία, την πέμπτη μεγαλύτερη παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικά πάρκα, με μερίδιο αγοράς 9%.
Το επιχειρηματικό μοντέλο της Άνεμος βασίζεται κατά κύριο λόγο στα αιολικά πάρκα, που αποτελούν έναν ελκυστικό τομέα παραγωγής ενέργειας.
Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, οι ολοένα και βελτιούμενες συνθήκες ρευστότητας είναι ικανές να στηρίξουν τα επιχειρηματικά σχέδια της εταιρείας.
Στα τέλη του περασμένου έτους, 2013, το συνολικό χρέος της Άνεμος ανερχόταν στα 138 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 45 εκατ. λήγουν το 2014 και το 2015.
Όπως προσθέτει η Euroxx, η σύσταση overweight υποδεικνύει προοπτική ανόδου έως και 25% για τη μετοχή της Άνεμος.
"Η Άνεμος βρίσκεται σε καλή θέση ώστε να επωφεληθεί από τη βελτίωση του outlook της ελληνικής οικονομίας", καταλήγει η χρηματιστηριακή.
Η πρεμιέρα της εισαγωγής της μετοχής της Άνεμος πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 22 Ιουλίου.
Το ντεμπούτο ήταν πτωτικό. Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε από τα 1,70 ευρώ και ο τίτλος εξ αρχής της συνεδρίασης βρέθηκε σε κλοιό πιέσεων.
Πιο αναλυτικά, η μετοχή της Άνεμος ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση από τα 1,70 ευρώ και κινούμενη μόνο σε αρνητικό έδαφος έκλεισε στα 1,60 ευρώ με πτώση -5,88%, ενώ έφτασε να χάνει -7,06%. Παράλληλα, διακίνησε και το μεγαλύτερο όγκο στις μη τραπεζικές μετοχές φτάνοντας στα 971.975 τεμάχια!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης