Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λύθηκε το «μυστήριο» της Air Algerie - Στο Μάλι τα συντρίμμια του αεροπλάνου - Η κακοκαιρία «υπεύθυνη» για την τραγωδία

tags :
Λύθηκε το «μυστήριο» της Air Algerie - Στο Μάλι τα συντρίμμια του αεροπλάνου - Η κακοκαιρία «υπεύθυνη» για την τραγωδία
Aγνοείται η τύχη των 116 επιβαινόντων - Δύσκολο το έργο των διασωστών
(upd)Στο Tilemsi του Μάλι βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροπλάνου της Air Algerie, με τους 116 επιβαίνοντες να θεωρούνται νεκροί.
Ειδικότερα, μετά το αρχικό πέπλο μυστηρίου γύρω από τα ίχνη του αλγερινού αεροπλάνου, γαλλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως το αεροπλάνο της πτήσης AH5017 εντοπίστηκε στην περιοχή Tilemsi, στο Νότιο Μάλι.
Σημειώνεται πως το αεροσκάφος της Air Algerie μετέφερε 116 επιβάτες και πραγματοποιούσε τη διαδρομή Μπουρκίνα Φάσο - Αλγερία.
Η πλειονότητα των επιβαινόντων φέρουν γαλλική καταγωγή.
Μέχρι στιγμής, δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της συντριβής ωστόσο, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες εμφανίζονται ως το πλέον πιθανό ενδεχόμενο. Άλλωστε, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Μπουκρίνα Φάσο, το αλγερινό αεροπλάνο τροποποίησε το σχέδιο πτήσης, εξαιτίας σφοδρής καταιγίδας.
Το δεύτερο ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι η κατάρριψη από ισλαμιστές αντάρτες. Ωστόσο, σύμφωνα με αξιωματούχους του Μάλι, οι συγκεκριμένοι αυτονομιστές δεν διαθέτουν οπλισμό, ικανό να καταρρίψει επιβατικό αεροπλάνο.
Σημειώνεται πως το δυσπρόσιτο και αφιλόξενο φυσικό περιβάλλον συνιστά τροχοπέδη στο έργο των διασωστικών συνεργείων. Παράλληλα, η ύπαρξη ανταρτών της φυλής Tuareg καθιστά αναγκαία τη συνδρομή γαλλικών στρατιωτών.





Ανησυχία στη Γαλλία
Νωρίτερα, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Laurent Fabius επισήμανε πως «το αεροπλάνο ακόμη αγνοείται, αλλά πιθανότητα έχε συντριβή». «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα ίχνος από το αεροσκάφος» συμπλήρωσε.
Ο F. Hollande παράλληλα, διαμήνυσε «πως πρέπει οπωσδήποτε να εντοπιστεί το αεροπλάνο». Να σημειωθεί πως ο Γάλλος Πρόεδρος ανέβαλε προς ώρας τις καλοκαιρινές του διακοπές, προκειμένου να συντονίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροπλάνου.

Διαψεύστηκε η είδηση για την κόρη του Castro
Παράλληλα, η κόρη του Προέδρου της Κούβας, Mariela Castro, προέβη στη διάψευση των δημοσιευμάτων, που την έφεραν μεταξύ των επιβαινόντων της μοιραίας πτήσης της Air Algerie.





Τι μετέδιδε νωρίτερα, το bankingnews.gr
Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι αεροπορικές αρχές παγκοσμίως, καθώς η αεροπορική εταιρεία Air Algerie ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ότι έχασε την επαφή με αεροσκάφος της.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πτώση του αεροσκάφους στην περιοχή του Νίγηρα.
Το αεροσκάφος απογειώθηκε από τη Μπουρκίνα Φάσο, στη Δυτική Αφρική στις 01:17 τοπική ώρα (04:17 ώρα Ελλάδας) με προορισμό την Αλγερία, όπου και επρόκειτο να προσγειωθεί στις 05:10 τοπική ώρα (07:10 ώρα Ελλάδας).
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αεροσκάφος τύπου Airbus A320 χάθηκε από τα ραντάρ 50 λεπτά μετά την απογείωση του.
Πρόκειται για την πτήση AH5017 (το αεροσκάφος ήταν ναυλωμένο από την ισπανική ιδιωτική αεροπορική εταιρία Swiftair), στην οποία επέβαιναν 116 άτομα εκ των οποίων 110 επιβάτες και 6 πλήρωμα.
«Η Air Algerie ενημερώνει πως οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας είχαν την τελευταία επαφή με την πτήση AH 5017 που εξασφαλίζει τη σύνδεση Ουαγκαντούγκου-Αλγερίου σήμερα 24 Ιουλίου στη 1:55 ώρα Γκρίνουιτς, δηλαδή 50 λεπτά μετά την απογείωσή της», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται ότι η εταιρεία έχει θέσει σε εφαρμογή «σχέδιο έκτακτης ανάγκης».
«Το αεροπλάνο δεν ήταν μακριά από τα σύνορα με την Αλγερία, όταν ζητήθηκε από το πλήρωμα να κάνει μια παράκαμψη λόγω χαμηλής ορατότητας και προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος σύγκρουσης με άλλο αεροπλάνο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλγέρι – Μπαμάκο. Η επαφή με το αεροπλάνο χάθηκε κατόπιν αυτής της αλλαγής της πορείας του» ανέφερε υπό καθεστώς ανωνυμίας πηγή της Air Algerie, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η είδηση ξυπνά φόβους για το ενδεχόμενο μίας νέας αεροπορικής τραγωδίας, την ώρα που δεν έχει κοπάσει ακόμη ο θρήνος για τον τραγικό θάνατο των επιβατών του μοιραίου Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, το οποίο κατερρίφθη πάνω από την Ανατολική Ουκρανία. 
Χθες, σημειώθηκε άλλο ένα αεροπορικό ατύχημα, καθώς αεροσκάφος έπεσε λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών στην Ταιβάν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 48 άτομα. 

(πρώτη ενημέρωση 24 Ιουλίου 12:34)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης