Τελευταία Νέα
Διεθνή

SOS εκπέμπει ο πρώην διοικητής της Fed, Alan Greenspan: Καμία φούσκα στις αγορές δεν μπορεί να σταματήσει χωρίς να προηγηθεί κραχ...

tags :
SOS εκπέμπει ο πρώην διοικητής της Fed, Alan Greenspan: Καμία φούσκα στις αγορές δεν μπορεί να σταματήσει χωρίς να προηγηθεί κραχ...
"Οι αγορές είναι πάντα ευαίσθητες", δηλώνει ο Alan Greenspan
Σαφή προειδοποίηση προς πάσα - επενδυτική - κατεύθυνση διατυπώνει ο πρώην διοικητής της Fed, Alan Greenspan.
"Καμία φούσκα στις διεθνείς αγορές δεν μπορεί να σταματήσει χωρίς κραχ", δηλώνει, συστήνοντας επί της ουσίας προσοχή στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.
Όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στο Marketwatch, o Greenspan, η αμερικανική οικονομία "θα τα πάει καλά σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, γεγονός που καθρεφτίζεται άμεσα στην πορεία των μετοχών".
Ερωτηθείς για το ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για την αμερικανική Fed, στην τρέχουσα συγκυρία, ο Greenspan απαντά: Η μείωση του τεράστιου μεγέθους του ισολογισμού με μηδαμινό αντίκτυπο. Δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση.
Ο Greenspan προβλέπει πως αμέσως μόλις ολοκληρώσει η Fed το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων (QE), θα υπάρξει αντίδραση των αγορών. "Οι αγορές είναι πάντα ευαίσθητες", σπεύδει να προσθέσει.
Να σημειωθεί εδώ πως ο 88χρονος σήμερα, Alan Greenspan, διετέλεσε διοικητής της Fed για 18 ολόκληρα χρόνια, από το 1987 μέχρι το 2006.
Σήμερα ο Greenspan είναι ο πρόεδρος της Greenspan Associates LLC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης