Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κάποια στιγμή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μας….λάμβανε 411 χιλ ευρώ ετησίως μέχρι να τα μειώσει στα 11,561 ευρώ μηνιαίως

Κάποια στιγμή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μας….λάμβανε 411 χιλ ευρώ ετησίως μέχρι να τα μειώσει στα 11,561 ευρώ μηνιαίως
Πότε παρενέβη θεσμικά ο Κ. Παπούλιας ως πρόεδρος της Δημοκρατίας; - Ακριβώς ....ποτέ...
Κάποια στιγμή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μας λάμβανε 411 χιλ ευρώ ετησίως συμπεριλαμβανομένων των μηνιαίων αποδοχών και άλλων χορηγιών.
Το 2012 ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την δημόσια κατακραυγή – έπρεπε να υπάρξει κατακραυγή – για να μειωθούν οι αποδοχές του προέδρου της Δημοκρατίας μας περιορίστηκε στα 11,561 ευρώ μηνιαίως χωρίς καμία άλλη χορηγία.
Ο πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας είναι διακοσμητικό πρόσωπο, χωρίς πολιτική παρέμβαση και χωρίς καμία ουσιαστική αρμοδιότητα.
Επειδή δεν κάνουν απολύτως τίποτε χαίρουν της εκτίμησης της κοινωνίας η οποία όμως είναι πλασματική καθώς αν ερωτηθεί η κοινωνία αν θα ήθελαν μεγαλύτερη θεσμική παρέμβαση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας σχεδόν καθολικά όλοι θα υποστήριζαν το ναι.
Οι κατά καιρούς προέδρου της Δημοκρατίας στα μάτια της κοινωνίας είναι υπερήλικοι, που πριν αποσυρθούν ή πάρουν σύνταξη, τοποθετούνται – η έννοια του εκλέγεσθαι είναι σχετική – για να υπογράφουν της κυβερνητικές αποφάσεις και τους νόμους.
Πότε πρόεδρος της δημοκρατίας θεσμικά προέβαλε αντίρρηση σε ένα νόμο ή σε μια κυβερνητική απόφαση;
Η μόνη αντίρρηση που έχει φέρει ο σημερινός πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν να μεριμνά πως θα αποτρέψει την ιδιωτικοποίηση συνεταιριστικών βιομηχανιών των Ιωαννίνων εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
Οι πρόεδροι της δημοκρατίας της Ελλάδος είναι ένας αποσαθρωμένος θεσμός χωρίς βαρύτητα.
Γιατί ασκούμε αυτή την κριτική;
Με αφορμή τα 40 χρόνια αποκατάστασης της Δημοκρατίας ο Παπούλιας μίλησε.
Ασκώντας κριτική προς την κυβέρνηση….ότι μείωσε την δημοκρατία και ασκώντας κριτική και προς την Χρυσή Αυγή αποκαλώντας της νεοναζιστικό μόρφωμα και γενικώς άσκησε κριτική.  
Ναι είναι αλήθεια ο Παπούλιας μίλησε.
Που ήταν ο Παπούλιας όταν η Ελλάδα υπέγραψε τα μνημόνια;
Που ήταν ο Παπούλιας όταν οι ευρωπαίοι πολιτικό γελοιοποιούσαν την Ελλάδα αναφερόμενοι απαξιωτικά;
Που ήταν ο Παπούλιας όταν η Merkel έκανε συστάσεις προς την Ελλάδα για το θέμα της FYROM αποκαλώντας προκλητικά την FYROM Μακεδονία;
Ακριβώς πουθενά δεν ήταν ο Κ. Παπούλιας, καμία θεσμική παρέμβαση, κρυμμένος πίσω από τον θεσμό…εκτελούσε χρέη προέδρου της Δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης