Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΔΝΤ: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται πρόσθετα μέτρα το 2014 - Συναινεί στην πρόθεση της Αθήνας για αποφυγή οριζόντιων περικοπών σε μισθούς, συντάξεις

ΔΝΤ: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται πρόσθετα μέτρα το 2014 - Συναινεί στην πρόθεση της Αθήνας για αποφυγή οριζόντιων περικοπών σε μισθούς, συντάξεις
Ναι στην εφαρμογή διαρθρωτικών αλλαγών στο δημόσιο τομέα
Την πεποίθηση πως η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να λάβει πρόσθετα μέτρα για το 2014 εξέφρασε ο εκπρόωσπος του ΔΝΤ, W. Murray, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον.
Το Ταμείο δεν βλέπει ανάγκη για επιπλέον μέτρα για το 2014, τόνισε ο Murray, για να προσθέσει πως το ΔΝΤ συναινεί με την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να αποφύγει οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Ο εκπρόσωπος του Ταμείου ωστόσο επαναδιατύπωσε την ανάγκη εφαρμογής διαρθρωτικών αλλαγών στο δημόσιο τομέα, αλλά και την ανάγκη να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος.
Ο Murray επιβεβαίωσε πως οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της νέας αξιολόγησης, με την πλήρη αποστολή της τρόικας να αναμένεται στην Αθήνα στο «δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου».
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αρνήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού Μ. Renzi πως η Ελλάδα διασώθηκε προκειμένου να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες που την είχαν δανείσει.
Αρνήθηκε επίσης να επιβεβαιώσει δημοσιεύματα που θέλουν τον Αντώνη Σαμαρά να έχει ζητήσει συνάντηση με την διευθύντρια του Ταμείου, C. Lagarde.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης