Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χαρδούβελης (ΥΠΟΙΚ): Σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για τα προαπαιτούμενα - Δεν συζητήθηκε το θέμα των ενστόλων

Χαρδούβελης (ΥΠΟΙΚ): Σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για τα προαπαιτούμενα - Δεν συζητήθηκε το θέμα των ενστόλων
«Καυτό» καλοκαίρι για την κυβέρνηση Σαμαρά - Συνεχείς οι συσκέψεις
(upd)Για την πορεία εκπλήρωσης των προαπαιτούμενων συζήτησαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.
«Συζητήσαμε για τα προαπαιτούμενα. Είμαστε σε διαπραγμάτευση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίας Χαρδουβελης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.
«Θα το δούμε», απάντησε χαρακτηριστικά ου σχετικά με τον αν θα κατατεθεί τη Δευτέρα στο Βουλή το πολυνομοσχέδιο.
Επίσης, ο υπουργός ενώ διέψευσε ότι συζήτησαν για το θέμα των ενστόλων και την καταβολή των αναδρομικών τους.
Επί τάπητος τέθηκαν τα ανοικτά ζητήματα του οικονομικού επιτελείου, τα οποία αφορούν την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων από την ελληνική κυβέρνηση, που έχει θέσει η τρόικα για την έγκριση της επόμενης δόσης, τη συνολική στρατηγική της κυβέρνησης ενόψει της διαπραγμάτευσης για το χρέος καθώς και το θέμα του Έλληνα επιτρόπου που θα πρέπει να έχει λήξει έως τα τέλη του μήνα.
Χθες η συνάντηση ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, στον απόηχο της σκληρής κόντρας του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη για την αξιολόγηση και τις απολύσεις στο Δημόσιο.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Βενιζέλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όλα καλά, όλα είναι υπό έλεγχο».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα των ενδοκυβερνητικών τριγμών αναφορικά με την τήρηση των προαπαιτούμενων για τη δόση ύψους 1 δις ευρώ τέθηκε επί τάπητος, με τις δύο πλευρές να επισημαίνουν την ανάγκη να υπάρξει σταθερότητα, λαμβάνοντας υπόψη τα μηνύματα της κοινωνίας.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο πρωθυπουργός φέρεται να επεσήμανε πως πρέπει να σταματήσει η εικόνα της πολυφωνίας που στέλνει αντιφατικά μηνύματα προς τα έξω και δημιουργεί προβλήματα στο κυβερνητικό έργο, ενώ ο κ.Βενιζέλος φέρεται να υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει στρατηγική αμφιταλαντεύσεων και ότι έχει στηρίξει όλες τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Πρώτη ενημέρωση: 11:25, Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης