Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αντίστροφα «κυλά» ο χρόνος για την Αργεντινή - «Πιθανός ένας συμβιβασμός» τονίζει το Μπουένος Άιρες - Τι απαντούν τα hedge funds

Αντίστροφα «κυλά» ο χρόνος για την Αργεντινή - «Πιθανός ένας συμβιβασμός» τονίζει το Μπουένος Άιρες - Τι απαντούν τα hedge funds
«Η Αργεντινή έχει επιλέξει τη... χρεοκοπία»
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την Αργεντινή, καθώς εάν δεν επέλθει συμφωνία για το χρέος των 1,3 δισ. δολαρίων, τότε το Μπουένος Άιρες θα κληθεί να κηρύξει στάση πληρωμών για ακόμη μία φορά.
Ειδικότερα, η Αργεντινή πρέπει να έλθει σε συμβιβασμό με τα hedge funds έως τις 30 Ιουλίου, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο κήρυξης στάσης πληρωμών.
Σημειώνεται πως το χρέος που καλείται να διαπραγματευτεί ανέρχεται στα 1,3 δισ. δολάρια.
«Είναι αδύνατον να αποπληρώσουμε μέχρι τις 30 Ιουλίου τα ομόλογα. Ωστόσο, μία συμφωνία, η οποία θα αποτρέψει τη στάση πληρωμών, είναι αρκετά πιθανή» παραδέχεται στο πρακτορείο Reuters, ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου της Αργεντινής, Jorge Capitanch.
Σημειώνεται πως το χρέος των 1,3 δισ. αφόρα ομόλογα, τα οποία οι κάτοχοί τους δεν δέχθηκαν να αναδιαρθρωθούν το 2005 και το 2010.
Από την πλευρά των hedge funds, ο εκπρόσωπος της NML Capital εμφανίζεται απαισιόδοξος, τονίζοντας σε επιθετικό ύφος, πως «η Αργεντινή έχει επιλέξει τη χρεοκοπία».
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής, Axel Kicillof επισημαίνει πως οι διαπραγματεύσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν υπό δίκαιες και ισότιμες συνθήκες.
Σημειώνεται πως το Δικαστήριο της Νέας Υόρκης είχε αποφανθεί πως η Αργεντινή δεν δύναται να αποπληρώσει κανένα ομόλογο, προτού διευθετήσει το χρέος των 1,3 δισ. δολαρίων.
«Η απόφαση είναι παράλογη και μη υλοποιήσιμη» καταγγέλλει για ακόμη μία φορά, ο Axel Kicillof.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης