Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Sapin: Η Γαλλία υποστηρίζει τη μεταρρύθμιση της ελληνικής διοίκησης και θα συνεχίσει να παρέχει τεχνική βοήθεια - Συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη

Sapin: Η Γαλλία υποστηρίζει τη μεταρρύθμιση της ελληνικής διοίκησης και θα συνεχίσει να παρέχει τεχνική βοήθεια - Συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη
Ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας
Με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Michel Sapin, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, συζήτησαν για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση στη χώρα μας, όπως και για την ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας.
Αναγνωρίστηκε δε, από τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, η μεγάλη πρόοδος που έχει σημειωθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης.
Η συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας για την αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης είναι ιδιαιτέρως εποικοδομητική όσον αφορά στην επίτευξη ποιοτικών στόχων με επίκεντρο τις ανάγκες των πολιτών και των επιχειρήσεων, όπως επίσης και στην προώθηση μιας νέας κουλτούρας αξιοπιστίας, αξιοσύνης και διαφάνειας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Δημήτρης Στεφάνου και ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα, Jean - Loup Kuhn Delforge.
Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης, ο M. Sapin ανέφερε πως «Είμαστε δίπλα σας για τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις που είναι απολύτως απαραίτητες ώστε να είναι αποτελεσματική τόσο η δημόσια διοίκηση όσο και η οικονομία της χώρας και κυρίως η δημόσια διοίκηση να παρέχει υπηρεσίες στο ύψος των προσδοκιών του ελληνικού λαού. Έχουμε μια παράδοση συνεργασίας σε αυτό το επίπεδο. Η ελληνική και η γαλλική διοίκηση έχουν πολλά κοινά σημεία, κάτι που πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει να έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Θέλω να επιβεβαιώσω για άλλη μία φορά ότι η Γαλλική Δημοκρατία συνεχίζει να υποστηρίζει σθεναρά τη μεταρρύθμιση της ελληνικής διοίκησης και θα συνεχίσει να παρέχει τεχνική βοήθεια η οποία διαπιστώνω με μεγάλη χαρά από τα λεγόμενα του Υπουργού ότι χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και είναι ιδιαίτερα επιθυμητή από την ελληνική πλευρά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης