Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Forbes: Όαση στη «μαυρίλα» του ελληνικού επιχειρείν οι καινοτόμες εταιρείες - Αποτελούν μόλις το 10% των νέων επιχειρήσεων

Forbes: Όαση στη «μαυρίλα» του ελληνικού επιχειρείν οι καινοτόμες εταιρείες - Αποτελούν μόλις το 10% των νέων επιχειρήσεων
Η χειρότερη οικονομία της Νοτίου Ευρώπης είναι η... ελληνική!
Η μοναδική διέξοδος της ελληνικής επιχειρηματικότητας διέρχεται μέσω της καινοτομίας και της τεχνολογίας εκτιμά το αμερικανικό περιοδικό Forbes, το οποίο ακτινογραφεί το ελληνικό επιχειρείν.
Ειδικότερα, το περιοδικό χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως τη χειρότερη οικονομία του ευρωπαϊκού Νότου, με τον πλέον διεφθαρμένο δημόσιο τομέα.
Παράλληλα, τονίζει πως ο ιδιωτικός τομέας παρασιτεί, καθώς βασίζεται κατά κύριο λόγο στο… κράτος!
 «Αυτό που έχει περάσει απαρατήρητο είναι πως την ίδια στιγμή έρχεται στα πράγματα μια νέα γενιά Ελλήνων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμες επιχειρήσεις , βασισμένες στις νέες τεχνολογίες , και που μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας» επισημαίνει, ανοίγοντας μία χαραμάδα αισιοδοξίας.
Ωστόσο, συνεχίζοντας, υποστηρίζει πως το 90% των νέων επιχειρηματικών προσπαθειών ακολουθεί τα παλαιά, αποτυχημένα μοτίβα.
Βέβαια, υπάρχει ένα 10% που εστιάζει σε νέα πεδία, καθιστώντας αισιόδοξη την πορεία του ελληνικού επιχειρείν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης