Τελευταία Νέα
old

Γεωργίου (ΕΛΣΤΑΤ): Καταγγέλλει πολιτικές σκοπιμότητες για την ποινική του δίωξη

tags :
Γεωργίου (ΕΛΣΤΑΤ): Καταγγέλλει πολιτικές σκοπιμότητες για την ποινική του δίωξη
Ο Ανδρέας Γεωργίου επιρρίπτει ευθύνες και στη Δικαιοσύνη
Σοβαρές καταγγελίες για προθέσεις υπονόμευσης της ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ και παρεμπόδισης της εφαρμογής του έργου της, διατυπώνει για την ποινική του δίωξη για τα στατιστική στοιχεία ελλείμματος και χρέους του 2009, ο πρόεδρος της στατιστικής αρχής Ανδρέας Γεωργίου.
Σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου κάνει λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες, ενώ επιρρίπτει ευθύνες και στη Δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι αντί να ασκηθεί ποινική δίωξη σε αυτούς που εσκεμμένα έσφαλαν κατά την εκπόνηση στατιστικών στοιχείων έως το 2009, επελέγη να ασκηθεί ποινική δίωξη για στοιχεία που σύμφωνα με αλλεπάλληλες πιστοποιήσεις της Eurostat δεν αποτελούν προϊόν λαθροχειρίας.
Και όχι µόνο αυτό, αλλά όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Γεωργίου, κρίθηκε αναγκαίο να καταθέσουν για την ορθότητα του υπολογισµού του ελλείµµατος οι αρµόδιοι για τα στοιχεία που θεωρήθηκαν από τις ευρωπαϊκές αρχές ως «στατιστικές απάτες».
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, με τον τρόπο αυτό, η δικαστική διαδικασία εξελίσσεται (α) χωρίς να ληφθούν υπ' όψιν οι πιστοποιήσεις των αρµοδίων ευρωπαϊκών θεσµών, (β) χωρίς να κληθεί προς εξέταση έστω και ένας από τους µάρτυρες που διαθέτουν την απαιτούµενη εξειδικευµένη τεχνογνωσία, (γ) µε εσκεµµένη αδράνεια ως προς τη διερεύνηση των παρανόµων πράξεων που διαπιστώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή/Eurostat σχετικά µε την περίοδο πριν από το 2009, και (δ) ήδη µε κλήση, προς σχηµατισµό «επαρκώς θεµελιωµένης» δικαστικής κρίσεως, των προσώπων που ήταν αρµόδια για τα δηµοσιονοµικά στοιχεία της χώρας καθ' όν χρόνο διαπράττονταν οι «στατιστικές απάτες» και «στατιστικές λαθροχειρίες».
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, όλες αυτές οι επιθέσεις έχουν στόχο την υπονόµευση της ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ και την παρεµπόδιση της πιστής εφαρµογής του νόµου και των στατιστικών αρχών εκ µέρους της.
Σκοπός όλως αυτών, είναι να αναβιώσει η ολέθρια πρακτική της διαµόρφωσης των στατιστικών με βάση το εκάστοτε πολιτικώς σκόπιµο και βολικό αποτέλεσµα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης