Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Νέο ακίνητο με... τετραπλάσιο ενοίκιο για την Enterprise Greece, τον δημόσιο φορέα για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα!

Νέο ακίνητο με... τετραπλάσιο ενοίκιο για την Enterprise Greece, τον δημόσιο φορέα για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα!
Γιατί σε μια τέτοια οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα ένας δημόσιος οργανισμός μετακομίζει σε ένα κτίριο με τετραπλάσιο ενοίκιο;
Nέο ακίνητο για να στεγαστεί, με υπερτετραπλάσιο ενοίκιο, έχει βρει το Enterprise Greece, o φορέας που είναι υπεύθυνος για την προσέλκυση επενδύσεων και για τις εξαγωγές και προέκυψε μετά τη συνένωση των Invest in Greece και ΟΠΕ.
Πρόκειται για ένα νεοκλασικό κτίριο, στο κέντρο της Αθήνας (Κολοκοτρώνη 2) το οποίο ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού και που αποτελείται από δύο υπόγεια, ισόγειο για την χρήση καταστημάτων, ημιώροφο και τέσσερις ορόφους, συνολικού εμβαδού επιφάνειας 5.288,14 τμ.
Ο 1ος όροφος  συνολικής επιφάνειας 820,70 τ.μ., ο 2ος συνολικής επιφάνειας 820,70 τ.μ. και τέλος ο 3ος όροφος συνολικής επιφάνειας 537,78 τ.μ., κρίνονται καταρχήν κατάλληλοι και λειτουργικοί για την εγκατάσταση των γραφείων της Enterprise Greece (συνολικής επιφάνειας 2.179,18 τ.μ.), όπως αναφέρεται στην απόφαση που αναρτήθηκε στην Διαύγεια.
Το ταβάνι που έχει τεθεί από τον φορέα είναι η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο να μην ξεπεράσει τα 12 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο μίσθωμα ανά τετραγωνικό μέτρο που καταβάλλει αυτή τη στιγμή για μικρότερης έκτασης επιφάνεια.
Σήμερα η εταιρεία στεγάζεται σε χώρους επιφάνειας 1.020 τ.μ. που νοικιάζει στο Σύνταγμα και επιβαρύνεται με μίσθωμα 12.265 ευρώ μηνιαίως.
Με έναν πρόχειρο υπολογισμό αν τελικά το Enterprise Greece νοικιάσει το νεοκλασικό προς 12 ευρώ το τ.μ. τότε το μηνιαίο ενοίκιο θα φθάσει στα 63.000 ευρώ, δηλαδή θα υπερτετραπλασιαστεί.
Και το ερώτημα που δημιουργείται είναι γιατί σε μια τέτοια οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, όπου όλοι οι φορείς προχωρούν σε περικοπές λειτουργικών εξόδων, ένας δημόσιος οργανισμός μετακομίζει σε ένα κτίριο με τετραπλάσιο ενοίκιο, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν πολλά κτίρια τα οποία ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο και είναι ξενοίκιαστα.
Πώς δικαιολογείται η μετακόμιση του Enterprise Greece σε νεοκλασικό κτίριο του κέντρου της Αθήνας από τη διοίκηση;
«Επειδή επίκειται η έκδοση προκήρυξης για την πρόσληψη 70 νέων υπαλλήλων στην Εταιρεία καθώς και η απόσπαση στελεχών Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, καθίσταται πλέον αναγκαία η ανεύρεση  μεγαλύτερου χώρου εγκατάστασης των γραφείων της εταιρείας για την αποτελεσματικότερη και αρτιότερη λειτουργία της νέας οργανωτικής της  δομής, όπως αυτή έχει αποτυπωθεί και στον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας  της εταιρείας» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Πάντως ακόμη και αν δεν στεφθεί με επιτυχία η διαπραγμάτευση, το διοικητικό συμβούλιο της Enterprise Greece έχει αναθέσει στην Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Υποστήριξης και Προγραμματισμού της εταιρείας τη διενέργεια έρευνας αγοράς για την εξεύρεση άλλου κατάλληλου ακινήτου προς μίσθωση από την εταιρεία για την εγκατάσταση των γραφείων της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης