Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Ο μεσόκοπος επισκέπτης στο Μέγαρο Μαξίμου και η ταυτότητα του...

tags :
Ο μεσόκοπος επισκέπτης στο Μέγαρο Μαξίμου και η ταυτότητα του...
«Δείξε μου τον φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι»;
Ο μεσόκοπος επισκέπτης στο Μέγαρο Μαξίμου και η ταυτότητα του...
ΒΗΜΑτοδότης 


Το τελευταίο διάστημα πολλοί είναι αυτοί που παρατήρησαν έναν μεσόκοπο επισκέπτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Συνήθως εισέρχεται στο πρωθυπουργικό γραφείο από την πίσω πόρτα, αλλά αυτό δεν έχει και τόση σημασία. Σημασία έχει η ταυτότητα του επισκέπτη. Δεν είναι άλλος από τον Μιχάλη (Mike) Καρλούτσο (φωτογραφία), υιό του ισχυρού κληρικού του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Αρχιεπισκοπής Αμερικής Αλεξάνδρου Καρλούτσου. Ο Μιχάλης Καρλούτσος θεωρείται από τους ισχυρούς συνεργάτες του πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ, μετέχει στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον τι είδους συζητήσεις κάνει και με ποιους στο Μέγαρο Μαξίμου.
  • Πες μου τον φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι...
Και ποιος δεν έχει ακούσει την παλιά, λαϊκή, σοφή παροιμία «δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι»; Αυτή η φράση κρύβει μεγάλες δόσεις ωμής αλήθειας, γιατί αν γνωρίσουμε τους φίλους κάποιου ανθρώπου (κυρίως αν αυτός είναι και... Πρωθυπουργός) είναι σαν να γνωρίζουμε και τον ίδιο. Οι φίλοι μας άλλωστε είναι η προέκταση του εαυτού μας. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε φίλους προ της πρωθυπουργίας του, αλλά έκανε και σημαντικούς φίλους κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του.

Ο επισκέπτης στο Μαξίμου

Δύο ήταν οι πιο σταθεροί (πολιτικοί) του φίλοι του κ. Τσίπρα πριν γίνει Πρωθυπουργός: Ο Νικολάς Μαδούρο Μόρος της Βενεζουέλας και ο («ποπουλιστής» ή εθνικολαϊκιστής) Πάμπλο Ιγκλέσιας του Podemos.

Για τον Μαδούρο όλοι γνωρίζουμε πώς κατάντησε τη χώρα του, αν και αρκετοί του ΣΥΡΙΖΑ (βλέπε Νίκος Παππάς) τον είχαν επισκεφθεί για να εξετάσουν (μας είπαν) πώς λειτουργούν τα... σουπερμάρκετ στη Βενεζουέλα. Για τον Ιγκλέσιας (τον οποίο ο κ. Τσίπρας τον έφερε στην Ελλάδα και τον ανέβασε στο προεκλογικό μπαλκόνι) αποκαλύπτονται τούτες τις ημέρες πράματα και θάματα:
  • Οτι δηλαδή αγόρασε μαζί με τη σύντροφό του Ιρένα Μοντέρο ένα σαλέ αξίας 540.000 ευρώ με δάνειο που θα πληρωθεί σε 30 χρόνια και έκανε άνω κάτω την κοινή γνώμη της Ισπανίας. Το Twitter έχει πλημμυρίσει από δεκάδες χιλιάδες μηνύματα και το θέμα πέρασε σε δημοφιλία ακόμα και τις αντιδράσεις για τον προϋπολογισμό στην Ισπανία ή τις εξελίξεις στην Καταλωνία. Μαθαίνω ωστόσο ότι το ζεύγος Ιγκλέσιας - Μοντέρο έως σήμερα ζει με ενοίκιο στην περιοχή Ρίβας -  Βαθιαμαδρίδ (και περιμένει δίδυμα αγόρια).
Τέλος, να σημειώσω ότι στις τελευταίες εκλογές στην Ισπανία το Podemos δεν τα πήγε καθόλου καλά και λέγεται ότι αυτό οφειλόταν στις σχέσεις που είχε ο ηγέτης του κόμματος με τον Μαδούρο αλλά και στην ταύτισή του με το «αδελφό κόμμα» ΣΥΡΙΖΑ. Οσον αφορά τις φιλίες που απέκτησε ο κ. Τσίπρας όταν έγινε Πρωθυπουργός, είναι γνωστές.  
  • Οι καλύτεροί του φίλοι ήταν αυτοί που τους... κατηγορούσε στο παρελθόν, ήτοι: Φρανσουά Ολάντ («Ολανδρέου»), Ανγκελα Μέρκελ («go back madame Merkel»), Ντόναλντ Τραμπ(«ελπίζω να μην μας βρει αυτό το κακό εάν εκλεγεί») κ.ά. Μόνον για τον Εμανουέλ Μακρόν δεν πρόλαβε να πει κάτι αρνητικό, αφού οι πάντες τον θεωρούσαν αουτσάιντερ για την προεδρία.
http://www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης