Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Έχουμε σημειώσει πολύ σημαντική πρόοδο με την Κίνα στα θέματα εμπορίου

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Έχουμε σημειώσει πολύ σημαντική πρόοδο με την Κίνα στα θέματα εμπορίου
Οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα έχουν ήδη αποφέρει απτά οφέλη, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ
Οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα έχουν ήδη αποφέρει απτά οφέλη, δήλωσε σήμερα (21/5/2018) ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin.
«Νομίζω ότι έχουμε σημειώσει πολύ σημαντική πρόοδο», δήλωσε ο Mnuchin στο «CNBC», μία ημέρα αφότου ανακοίνωσε πως ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας μπαίνει σε «αναμονή».
«Τώρα εναπόκειται και στους δυο μας να βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να τα υλοποιήσουμε», πρόσθεσε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, η Κίνα δεσμεύτηκε να εισάγει περισσότερα προϊόντα από τις ΗΠΑ, αν και δεν έχουν οριστεί συγκεκριμένες παράμετροι.
Ωστόσο, ο Mnuchin τόνισε ότι οι επενδυτές πρέπει να δουν τις συνομιλίες ως μια νίκη για την αμερικανική πλευρά.
«Καταλήξαμε σε μια πολύ ολοκληρωμένη συμφωνία-πλαίσιο που πρέπει να εφαρμοστεί, αλλά έχει πολλές διαφορετικές πτυχές», δήλωσε.
Ο Mnuchin πρόσθεσε ότι οι πρόσφατες συνομιλίες θα χρησιμεύσουν ως πλαίσιο για τις κατ’ ιδίαν διαπραγματεύσεις μεταξύ των εταιρειών, ενώ εξέφρασε ιδιαίτερο ενθουσιασμό αναφορικά με την ενέργεια, εκτιμώντας ότι οι αμερικανικές εταιρείες είναι πιθανό να πουλήσουν 40 - 50 δισ. δολ. σε εταιρείες στην Κίνα.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μία από τις κύριες ανησυχίες των Κινέζων αξιωματούχων ήταν απλά σχετικά με τη δυνατότητα των ΗΠΑ να παραδώσουν τα αγαθά που θέλει η Κίνα.
«Αυτό θα πρέπει να είναι πολύ, πολύ καλό για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ», υπογράμμισε ο Mnuchin.
«Αν το συνδυάσουμε με τις φορολογικές περικοπές, νομίζω ότι αναμένουμε μια πολύ ισχυρή αύξηση του ΑΕΠ για το υπόλοιπο του έτους», τόνισε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης