Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ: Μία μέρα κράτησε η χαρά...

tags :
ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ: Μία μέρα κράτησε η χαρά...
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί του χρόνου το καλοκαίρι (και εάν...) και οι βραχυπρόθεσμοι αποχωρούν. Εξ ου και οι πιέσεις που ασκούνται και οι οποίες επιφέρουν ήδη σημαντικές ζημίες στους επιβιβασθέντες χθές... (Στο -9,74% και στα 4,54 ευρώ με συναλλαγές 72.000 τμχ). Χθες στο άνοιγμα της πρώτης call auction τα τεμάχια αγοράσθηκαν στα 5,1200.

Σύμφωνα τώρα με πληροφορίες από κύκλους μέσα στο deal (δηλ. indiders τρόπον τινά...) θα απαιτηθεί τουλάχιστον ένα ολόκληρο εξάμηνο για να ολοκληρωθεί η συμφωνία που ανακοινώθηκε προχθές αργά το βράδυ...

Στην διάρκεια αυτού του 6μήνου εξάμηνο θα πραγματοποιηθεί η εισφορά της περιουσίας του ΤΑΙΠΕΔ στην εισηγμένη εταιρεία την οποία αυτή τη στιγμή ελέγχει κατά 85,35% η Εθνική Τράπεζα ενώ το υπόλοιπο 14,65% βρίσκεται στην ελεύθερη διασπορά.

Η εισφορά αυτή θα γίνει μέσω αμκ με εισφορά εις είδος υπέρ του δημοσίου και της Εθνικής Τραπέζης και θα ανέβει έτσι το ποσοστό των δυο αυτών μετόχων στο 90%. Το μεν δημόσιο θα εισφέρει τις εκτάσεις που ελέγχει, η δε Εθνική επικαρπία ακινήτου που διατηρεί εκτός της εισηγμένης.  

Επ΄ αυτού του 90% το μερίδιο της Εθνικής θα διαμορφωθεί στα επίπεδα του 76% και του δημοσίου στο 24% σημειώνουν από το ΤΑΙΠΕΔ. Είναι για το 90% αυτό της εισηγμένης μετά την αμκ (που θα κατανεμηθεί ως ανωτέρω και για το οποίο η Jermyn Street έχει δεσμευτεί να καταβάλει το ποσό των 400 εκατ. ευρώ.

ASTIR PALACΕ: Με την προαναφερθείσα συναλλαγή το ποσοστό της ελεύθερης διασποράς θα περιοριστεί στο 10%.

Όπως εξηγούν από το ΤΑΙΠΕΔ ο νέος μέτοχος θα έχει το δικαίωμα αλλά όχι την υποχρέωση να καταθέσει δημόσια πρόταση στους μικρομετόχους.. Κάνοντας αναφορά στη σχετική διάταξη του νόμου που προβλέπει εξαίρεση από την υποχρέωση όταν “εφαρμόζεται διαδικασία αποκρατικοποίησης”.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης