Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Ένα βήμα πριν από τη συμμετοχή της σε κυβέρνηση συνεργασίας η Λέγκα του Βορά στην Ιταλία

tags :
Deutsche Welle: Ένα βήμα πριν από τη συμμετοχή της σε κυβέρνηση συνεργασίας η Λέγκα του Βορά στην Ιταλία
Το Κίνημα των 5 Αστέρων έδωσε ήδη το πράσινο φως για τη συνεργασία με ψηφοφορία στο διαδίκτυο και με το εντυπωσιακό ποσοστό του 94% 
Σε ιστορική στιγμή αποδεικνύεται η σημερινή εσωκομματική ψηφοφορία του εθνικιστικού κόμματος της Λέγκας του Βορρά στην Ιταλία καθώς τα χιλιάδες μέλη του αποφασίζουν σήμερα (20/5) την ένταξή του κόμματος σε κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς τον Silvio Berlusconi.
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, μέχρι το βράδυ της Κυριακής σε μεγάλες πλατείες των ιταλικών πόλεων του βορρά θα έχουν στηθεί κάλπες ώστε οι ψηφοφόροι να αποφασίσουν εάν θέλεουν να προχωρήσουν σε κυβερνητική συμφωνία με το κίνημα Πέντε Αστέρων.
Oι "πεντάστεροι" από την πλευρά τους έδωσαν ήδη το πράσινο φως την Παρασκευή (18/5) με ψηφοφορία στο διαδίκτυο και με το εντυπωσιακό ποσοστό του 94%.
Σήμερα Κυριακή 20 Μαΐου, ο Matteo Salvivi και ο Luigi Di Maio θα συναντήσουν και πάλι τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Matarrela το Κυρηνάλιο, έχοντας έτοιμο και το όνομα του υποψήφιου πρωθυπουργού. Όλα δείχνουν ότι θα είναι ένα στέλεχος -ή ένας καθηγητής- επιλογής των Πέντε Αστέρων. Ίσως και ο ίδιος ο Di Maio.
Οι σχολιαστές πάντως επιμένουν ότι κανείς δεν μπορεί να είναι ακόμη βέβαιος για την θετική ολοκλήρωση της προσπάθειας και η αδιάψευστη επιβεβαίωση θα φτάσει μόνον με την ορκωμοσία της κυβέρνησης. Ο Berlusconi, από την πλευρά του, του ελπίζει ακόμη σε πολιτικό ναυάγιο της τελευταίας στιγμής και δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα να μπορέσει να γίνει και πάλι πρωθυπουργός.
Σε ότι αφορά την παρούσα πολιτική φάση, δυο από τα κύρια σημεία του κυβερνητικού προγράμματος που μόλις συντάχθηκε, είναι η μείωση της φορολογικής πίεσης και η ουσιαστικότερη στήριξη των ανέργων και των συνταξιούχων. Κάποιοι οικονομικοί αναλυτές θεωρούν ότι μπορεί να κοστίσουν, συνολικά, μέχρι και εκατόν πενήντα δισεκατομμύρια ευρώ. Αλλά ο Di Maio προσπαθεί να εμφανιστεί καθησυχαστικός και υπόσχεται «παραγωγικές επενδύσεις με τέλος στις σπατάλες».
Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου η Λέγκα παρουσιάζει εντυπωσιακή άνοδο και αγγίζει το 25%. Τα Πέντε Αστέρια παραμένουν στα ποσοστά των εκλογών του Μαρτίου, δηλαδή στο 32%. Η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος είναι στο 19%, (όπως στις εκλογές του Μαρτίου), ενώ η Φόρτσα Ιτάλια του Berlusconi "πείθει" μόλις το 9,8% των ιταλών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης